7th Sunday Festival wint titel ‘Beste Festival van Nederland’

7th Sunday is vrijdagavond 10 januari uitgeroepen tot het ‘Beste Festival van Nederland’ door Festivalchart. Dit is bekend gemaakt tijdens de Festivalchart Awardshow op Radio Decibel. Festivalgangers konden tot 31 december stemmen op hun favoriete festival van het afgelopen jaar. 7th Sunday Festival was al winnaar van de ‘Best Month Award’ afgelopen mei en verzilverde vrijdagavond zijn prijs voor het hele jaar. In de top vijf staan verder Welcome to the Future, Intents, Dekmantel en Amsterdam Open Air.

7th Sunday Festival

7th Sunday Festival wordt al vijf jaar georganiseerd door Par-T in Erp-Veghel, Brabant. Met maar liefst 25.000 bezoekers is het de laatste jaren steevast uitverkocht. Het festival viel vorig jaar helaas niet in de prijzen, maar bereikte toen wel de vijfde plaats van de Festivalchart. Dit jaar neemt het evenement het stokje over van Defqon.1 Festival, de winnaar van vorig jaar.

Meesterwerk

7th Sunday wordt al jaren de parel onder de Brabantse festivals genoemd. Met aandacht voor elk detail en een heerlijke intieme sfeer, zet Par-T ieder jaar precies 7 zondagen na Pasen, op Pinksterzondag, een meesterwerk neer. 7th Sunday Festival heeft inmiddels een vaste plaats in de nationale festivalagenda verworven.

De editie van 2013 telde twaalf podia met nationale en internationale DJ’s, bands en live acts, die altijd hot, hip en gewild zijn. Artiesten als Hardwell, Afrojack, Fedde Le Grand, Sebastian Ingrosso, Laidback Luke, Martin Solveig, Dave Clarke en vele anderen hebben ondertussen op 7th Sundaygestaan. In 2003, toen de dancescène begon te groeien, organiseerde Par-T tussen de grote festivals als Extrema, Mystery Land en Dance Valley hun eerste festival. Tien jaar later bekroont Festivalchart hun werk met deze award.

Festivalchart

Festivalchart.nl is het eerste onafhankelijke online platform om festivals te beoordelen. Door het publiek te laten stemmen wordt het kaf van het koren gescheiden in het festivallandschap. Festivals zijn beoordeeld op locatie, line-up, sfeer, decoratie en faciliteiten. De beste festivalorganisatoren krijgen de meeste punten en worden zo beloond voor hun werk en inzet.

Early Sunday tickets

Op woensdag 5 februari om 19:00 uur gaan de Early Sunday tickets in de voorverkoop, exclusief voor degenen die zich geregistreerd hebben via: 7thsunday.nl. De zesde editie van 7th SundayFestival vindt plaats op zondag 8 juni 2014 op festivalterrein De Roost in Erp-Veghel.

Meer informatie over 7th Sunday Festival 2014  op Facebook event