ADE Special: I amtechno met The Triangle Records in Hotel Arena

I amtechno is tijdens Amsterdam Dance Event terug in Hotel Arena. Dit Amsterdamse event label host dit jaar weer een zalenvullend evenement in Hotel Arena op zaterdag 19 oktober. Terwijl de internationale dance-scene zijn ogen richt op Amsterdam, staat het label The Triangle Records uit Italië in de Amsterdamse club met onder andere Michele Pinna, Gaetano Parisio, Kaiserdisco en Mark Broom. Vroeg naar huis gaan, zit er niet in, I amtechno gaat tot 8 uur s’ochtends door.

Vorig jaar maakte I amtechno indruk door met de Berlijnse clubTresor een nacht te hosten in de mooiste club van Amsterdam Oost: Hotel Arena. De voormalige kerk was volledig uitverkocht met technoliefhebbers, die dit jaar weer op hun wenken bediend worden. Met The Triangle Records en 1:53.2 uit Zweden staat de programmering in ieder geval als een huis. Vorige ADE trok I amtechno de aandacht van de nationale en internationale pers door Jeff Mills live in EYE te programmeren, alwaar hij de soundtrack mixte bij de stomme film Frau im Mond van Fritz Lang uit 1929.

The Triangle Records
De Grote Zaal van Hotel Arena is voorbehouden aan The Triangle Records, label baas Michele Pinna zwaait daar met de scepter met zijn labelgenoten Gaetano Parisio en Max Coseglia. Daarnaast hebben zij de volgende gasten in hun kielzog: Kaiserdisco, Mark Broom en Uto Karem. Kaiserdisco heeft een goed jaar, want dit DJ/producerduo uit Hamburg brengt hun eigen label KD Music tot het volgend niveau met de lancering van ‘Retouch Series’ en hun langverwachte artiestenalbum “Meet Me On The Floor” kwam in juli uit.

Mark Broom is een oudgediende die zijn sporen wel heeft verdiend. In de afgelopen twintig jaar is hij met goede releases op relevante labels met zijn tijd meegegaan en nog steeds een gewaardeerd lid van de scene. De rijzende sterren van Italië wordt momenteel aangevoerd door Uto Karem, die in een korte periode hit na hit produceerde met vooruitstrevende tracks. Uto runt zijn eigen Agile Recordings waarop hij diepe techno ritmes met hypnotiserende loops een platform geeft.

1:53.2
1:53.2 is een Zweeds label die al jaren een goede band met I amtechno houdt. In 2011 organiseerden ze samen een Swedish Techno event tijdens ADE in De Balie. Dit jaar worden de handen in een geslagen voor de tweede zaal van Hotel Arena. Artiesten in deze zaal zijn de toppers Nima Khak, Patrick Siech, Ray Kajioka, Nihad Tule en Jesper Dahlbäck. De derde kamer is voorbehouden aan organisator I amtechno, die hem siert met zijn residents On /Off, Keith Carnal en Roy el Kei.

Over I amtechno
I amtechno is een jonge organisatie die zichzelf binnen de kortste keren geheel op eigen kracht ontzettend stevig in het uitgaansleven heeft neergezet. Met een residentie in de legendarische Studio 80 in Amsterdam, uitstapjes naar Stockholm en unieke evenementen, zoals Jeff Mills exclusief in EYE tijdens ADE vorig jaar, laat I amtechno constant zien waarom zij de meest spannende en vooruitstrevende techno-organisatie is van Nederland.

Amsterdam Dance Event trekt jaarlijks 2500 professionals uit de elektronische muziekwereld en zo’n 200.000 festivalgangers aan, eveneens zo’n 800 dj’s en artiesten, die verdeeld over zo’n 450 events in de 75 beste clubs van Amsterdam optreden.

I amtechno Invites: The triangle records & 1:53.2
Hotel Arena | ‘S Gravesandestraat 51, Amsterdam
Zaterdag 19 oktober 2013 | 23.00 – 08.00 uur
Earlybird: €10 UITVERKOCHT | VVK 19 via ticketshop

Aftermovie I amtechno invites… ADE 2011:

Line Up

Main Room: The Triangle records
Michele Pinna
Gaetano Parisio
Max Coseglia

Guests:
Kaiserdisco
Mark Broom
Uto Karem

Second room: 1:53.2
Nima Khak
Patrick Siech
Ray Kajioka
Nihad Tule
Jesper Dahlbäck

Third room: I amtechno
Keith Carnal
Roy El Kei
On/Off