Amsterdam Dance Event: TechnA presenteert clubnacht met all female dj line up

Met dertienjarig toptalent Kendis als aanjager van de nacht

Achter de draaitafel is Amsterdam Dance Event vooral een mannenfeestje. Om dj-ende dames in de spotlight te zetten, organiseert Seré Seesing (èreS) op zondag 18 oktober TechnA in No 129. De slechts 13 jaar oude, maar zeer getalenteerde Kendis trapt de nacht af en deelt de draaitafels met Lia Organa, Lolla Tek, Miss Electric, Xara en èreS.

Het ontbreken van vrouwen in de line up wordt vaak afgedaan alsof er niet genoeg aanbod is, zowel in de dance als in andere genres. Verschillende media zoals NRC, HP de Tijd en DJBroadcast schreven eerder over deze scheve verhoudingen op de festivalposter. Volgens THUMP US heeft EDM zelfs een blanke mannen probleem en constateerde de website dat diversiteit in de hoogste regionen van de dance ontbreekt. TechnA wil bewijzen dat het niet aan het aanbod ligt en biedt draaiende dames de kans om zich uit de blinde vlek van programmeurs te spelen. Dat gebeurt door een maandelijkse avond in No 129, de wekelijkse TechnA radioshow op InsomniaFM en deze clubnacht tijdens het grootse dance event ter wereld.

Line up
Seré Seesing is de geestelijke moeder van TechnA. Sinds September 2014 biedt zij tijdens haar regelmatige clubnacht (inter)nationaal vrouwelijk talent een platform om de mannelijke hegemonie te doorbreken. Daarnaast organiseert ze Techno Noir en produceert ze. Kendis is slechts 13 jaar, maar deze jongedame geeft andere jonge dj’s al het nakijken. Als nichtje van Kevin Saunderson en Sandro Silva heeft ze haar genen mee. Hardwell heeft haar al gespot en Zapp Weekjournaal volgde haar tijdens ADE 2014. Dit toptalent trapt de avond af om 21.00 uur.

Lia Organa is een Zweedse techno-koningin, die in Antwerpen woont en produceert en dj’t. Een Amsterdamse techno liefhebber moet Lolla Tek kennen. Zij is het brein achter IMAGICA en resident bij Techno Tuesday, een mateloos populaire clubnacht in Sugarfactory. Miss Electric is een Oostenrijkse die haar sporen in de underground techno sound meer dan heeft verdiend. Xara’s combinatie van talent, toewijding, platenkeuze en techniek bezorgde haar een grote schare fans en de nominatie van DJMag’s nieuwkomer in 2012.

TechnA ereS ADE

èreS (links) Fotocredit: Luutse Brouwer

Meet up
Seré organiseert ook de ADE 2015 Women in the Industry meetup donderdag 15 oktober, tussen 17.00 en 20.00 uur in Luminaa aan het Leidseplein. Dit initiatief wordt gesteund door vier grote internationale vrouwennetwerken in de elektronische muziek: female:pressure (Berlijn), Womens Multimedia Network (Parijs), Discwoman (New York) en uiteraard TechnA (Amsterdam). Toegang is gratis.

Na Amsterdam Dance Event keert TechnA terug als regelmatige clubavond in No 129, met op vrijdag 6 november een vinyl only editie.

ilovetechna.com | facebook.com/ilovetechna | soundcloud.com/ilovetechna
instagram.com/ilovetechna | mixcloud.com/ilovetechna

TechnA at ADE 2015
No 129 | Korte Leidsedwarsstraat 129 Amsterdam
Zondag 18 oktober 2015 | 21.00 – 08.00 uur

Line up:
èreS
Kendis
Lia Organa
Lolla Tek
Miss Electric
Xara

Tickets:
VVK €5 via ticketlink
Door=More

Facebook Event

TechnA goes Vinyl
No 129 | Korte Leidsedwarsstraat 129 Amsterdam
Vrijdag 6 november 2015 | 00.00 – 04.00 uur

Facebook event

TechnA_ADE2015_Flyer 640pix