Bas Kosters paradeert met 80 activisten door de Wibautstraat

Peace Suit Parade opent MANIFEEST – jaarlijkse manifestatie voor new activism en vrede

Modeontwerper Bas Kosters opent zaterdagmiddag 23 september om 17.00 uur met een aanhang van tachtig kleurrijke actievoerders het MANIFEEST voor het Volkshotel aan de Wibautstraat. Hiermee wil hij een statement maken voor activisme in de vorm van een Peace Suit Parade. In zelfontworpen pakken, gemaakt onder toeziend oog van Bas Kosters, vraagt MANIFEEST iedereen om van de bank af te komen en zo te laten zien wat hun idealen zijn. De pakken zijn gemaakt door statushouders verbonden aan Makers Unite en een bont pluimage aan creatievelingen. Deze grassroots beweging is het startsein van MANIFEEST, een gratis benefietfestival in het Volkshotel mede-georganiseerd door Pax.

Internationaal bekende choreograaf Martin Butler verzorgde de choreografie van de Peace Suits Parade. Bas Kosters: “Het is belangrijk mensen te blijven activeren en betrekken en ze bewust te maken dat ze wat kunnen betekenen. Ik denk dat mensen zo vast in hun bubbel zitten dat ze niet realiseren ‘ik kan het verschil maken’.”

Dance to Take a Stance
MANIFEEST biedt een divers programma met onder andere DE16VAN, gehost door Akwasi, Pecha Kucha organiseert talks, Bits of Freedom en World Press Photo verzorgen deels het programma. Meer over het totale programma staat hier.

MANIFEEST maakt zich hard voor vrijplaatsen voor idealen, wereldwijd. MANIFEEST laat middels kunst en cultuur zien dat creatief activisme verbintenis biedt aan mensen met een ideaal. MANIFEEST is gratis te bezoeken, bezoekers kunnen geld doneren ten behoeve van een culturele vrijplaats in Zuid-Libanon.

MANIFEEST invites: Tiro Association for Arts, Lebanon from MANIFEEST on Vimeo.

MANIFEEST is een initiatief van PAX in samenwerking met het nachtleven van Amsterdam.

Datum:                                   Zaterdag 23 september 2017 van 16.00 tot 04.00 uur
Locatie:                                  Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam
Website:                                 www.MANIFEEST.nl
Facebook:                              www.facebook.nl/MANIFEEST

Foto Bas Kosters Workshop MANIFEEST

Foto credits: Lisa Stumper