Buiten Westen maakt droomwereld van Westerpark

Dancefestival keert terug met meer dan muziek

Buiten Westen, het festival voor ‘vrije geesten en geluiden’, keert op zaterdag 20 juli terug in het Westerpark. Een programma vol muzikanten, kunstenaars, ambachtelijke cateraars en andere jonge creatievelingen zorgt er voor dat creatief talent en cultuurliefhebbers elkaar dit jaar weer in het mooie volkspark te Amsterdam West vinden. Zes Amsterdamse collectieven nemen gezamenlijk de muzikale programmering op zich door elk een eigen podium te hosten: Pleinvrees, Rekorder, Next Monday’s Hangover, BlackOut, PaardenKracht en VBX. Elektronische muziek vormt de hoofdmoot en zij weten als geen ander wat er speelt. Het gehoor is echter niet het enige zintuig dat Buiten Westen prikkelt. Aankleding en randprogrammering staan op gelijke hoogte met de muzikale invulling.

Pleinvrees
Op het programma van het Pleinvrees-podium hullen zich nog drie grote namen in stilzwijgen, er kan al wel verklapt worden dat dit echte Pleinvreesnamen van formaat zijn. Afgezien van dit grote mysterie staat de Fransman Joris Delacroix bij Pleinvrees om met zijn live-set het echte zomerse geluid te vertegenwoordigen. Verder is het een Duitse aangelegenheid met artiesten als Alle Farben, Wankelmut en Oliver Schories. Neerlands trots Bakermat maakt de line-up rond.

Rekorder
Rekorder staat voor housemuziek zonder grenzen. Daarvoor gaat onder anderen de Fransman Agoria van het bekende label Innervisions zorgen, maar ook de Italianen van Clockwork, de Duitse Adam Port en Sebastian Mullaert van het Zweedse Minilogue staan garant voor grenzeloze housemuziek. De Man Zonder Schaduw, Wouter de Moor, Marcus Gehring en een extravagante lichtshow zorgen voor een absolute feestgarantie bij Rekorder.

PaardenKracht
Disco iets van het verleden? Welnee! Paardenkracht is misschien wel het leukste feest van Amsterdam, dat eigenhandig de populariteit van unicorns tot ongekende hoogte heeft gebracht. Leg je glitteroutfit vast klaar, want de Noorse discokoning Prins Thomas siert de Paardenkracht line-up samen met Maxxi Soundsysten en Tiger & Woods. Tegenwicht van eigen bodem is er van de Amsterdamse zwaargewichten Tom Trago, Homework, SHMLSS en Vriendje van Ferry die allen een spetterende (nu-)disco set ten gehore gaan brengen.

BlackOut
BlackOut is het kwaliteitshouseconcept van het immens populaire Dekmantel-collectief, in samenwerking met hun resident DJ Michael Jacques. Ook dit jaar laten de heren weer zien kennis van zaken te hebben. Naast de frontmannen zelf staan Danny Daze, Huxley, William Kouam Djoko, Bob Nagel en een hele bijzondere act, het door Mathew Jonson aangevoerde live jazz improvisatie trio Cobblestone Jazz op het menu.

Next Monday’s Hangover
Het nieuws dat Next Monday’s Hangover haar Buiten Westen-debuut maakt met een eigen indie-electronica stage zorgde op Facebook voor behoorlijk wat speculatie over de line-up. Hier dan het verlossende woord: Pachanga Boys, Kölsch LIVE, Daniel Bortz, Nuno dos Santos & Miss Melera, Dirty Doering, NU & Acid Pauli en Some Chemistry maken allen hun opwachting. Diepe melodieuze muziek is wat ze je beloven, en dat lijkt met deze line-up een garantie.

VBX
VBX is de nieuwe naam van Vrijbuiters; de beruchte kapers zijn er dit jaar weer bij, hetzij in een iets vernieuwde vorm. VBX brengt met een mix van lokale en internationale helden als Onur Özer, Nick Höppner, Ryan Elliot, Makcim, Ferro en Freddy Spool het echte underground clubgevoel naar buiten in de open lucht. Letterlijk het rauwe randje van Buiten Westen.

Over Buiten Westen
Buiten Westen is een initiatief van de Next Monday’s Hangover, Pleinvrees, AIR en The Good Guyz. Vanaf donderdag 21 maart gaat de kaartverkoop van start. Kaarten zijn te koop via de Buiten Westen website,Facebook of via de Primera verkooppunten en kosten €39,50.

www.buitenwesten.am | www.facebook.com/BuitenWesten

In het kort

Buiten Westen
Zaterdag 20 juli | 12.00 tot 23.00 uur
Westerpark, Amsterdam
Voorverkoop: €39,50 via site

Facebook event

Volledige line up:

♬ PLEINVREES ♬ melodieuze en warme deephousetonen

DRIE MYSTERY GUEST
Joris Delacroix LIVE (FR)
Alle Farben (DE)
Wankelmut (DE)
Oliver Schories LIVE (DE)
Bakermat

♬ REKORDER ♬ house-muziek zonder grenzen

Agoria (FR)
Adam Port (DE)
Minilogue (Sebastian Mullaert DJ-set) (SE)
Clockwork (IT)
De Man Zonder Schaduw
Wouter de Moor
Marcus Gehring

♬ NEXT MONDAY’S HANGOVER ♬ diepe indie-electronica

Pachanga Boys (DE)
Daniel Bortz (DE)
Kölsch LIVE (DK)
Dirty Doering (DE)
NU & Acid Pauli (DE)
Nuno dos Santos & Miss Melera
Some Chemistry

♬ BLACKOUT ♬ house van toen en nu

Cobblestone Jazz LIVE (CA)
Danny Daze (USA)
Huxley (UK)
Thomas Martojo & Casper Tielrooij
William Kouam Djoko
Michael Jacques
Bob Nagel

♬ PAARDENKRACHT ♬ romantische disco van sierpaarden

Prins Thomas (NO)
Tiger & Woods LIVE (IT)
Maxxi Soundsystem (UK)
Tom Trago
Homework
SHMLSS
Vriendje van Ferry

♬ VBX ♬ collectief van eigenzinnige muziek, kunst en vormgeving

Onur Özer (DE)
Nick Höppner (DE)
Ryan Elliot (USA)
Egal 3
Makcim
Ferro
Freddy Spool