Buiten Westen: veel meer dan muziek

Timetable, randprogramma en selectie foodtrucks bekend

Buiten Westen, hét festival voor vrije geesten en geluiden, vindt dit jaar voor de derde keer plaats in het Westerpark te Amsterdam. Op zaterdag 19 juli komen muziek, creativiteit en lekker eten samen in deze droomwereld. De ijzersterke line up wordt gecomplimenteerd met bijvoorbeeld de sauna van Hot Mama, miniatuur festivaltent The SjowieShow – waarin singer-songwriter kleine concerten geven – en het decor van Decodel, 20Tree, Woodkings en Peter & Bill. Koreaans restaurant Yokiyo popt up op het festival, en oa. Burgermeester, Brandt&Levie en Pomms’ verzorgen een heerlijk maal..

Zes verschillende organisaties uit het Amsterdamse nachtleven schrijven mee aan het sprookje van Buiten Westen. Samen zorgen ze voor muzikale diversiteit, originaliteit en creativiteit. Naast medeorganisatoren Next Monday’s Hangover en Pleinvrees hosten ook PaardenKracht, ZeeZout, NGHTDVSN en Cartel een eigen podium. Blikvangers van de line-up van dit jaar zijn onder andere Apparat, Joris Delacroix, Claptone, Motor City Drum Ensemble, Worakls, Skudge en Pachanga Boys.

Buiten Westen Timetable Claire PR

Foodtrucks

Wie moet bijtanken van al het dansen kan bij Buiten Westen zijn hart ophalen aan zoveel lekkers. Zo treedt het populaire Koreaanse restaurant Yokiyo de wijde wereld in met zijn eigen stand op locatie. Er vliegen échte pizza’s door de lucht bij Old Scuola en Satéman serveert sateetjes naar authentiek recept van de barbecue. Brandt & Levie behoeft amper een introductie, hun biologische en ambachtelijke worsten zijn breed bekend en geliefd, net als Burgermeester die in Amsterdam de honger stilt met stevige hamburgers. Voor een vegetarische variant staat The Dutch Weed Burger er. Bij Pomms’ kunnen festivalgangers terecht voor een goede bak biologische friet en de beste kroketten van het land. Acai bewaakt de gezondheid met juices, bagels of superfoodbars, Vleesch noch Visch serveert de allerlekkerste (vega) pita gyros, zoetekauwen kunnen terecht bij Crepes Mobiel en Sweet Wheels en zo zijn er nog veel meer culinaire verrassingen te bespeuren.

Buiten Westen Foodtrucks Claire PR

Randprogrammering en decor

Hot Mama is een kleine mobile sauna waar gezelligheid, warmte en ontspanning samen komen voor een ultiem relaxte sfeer. Even bijkomen van al het dolle feesten! Decodel maakt het verschil op grensverleggende styling en aankleding. 20Tree is een crew van creatieve en toffe gasten die aan de lopende band de belevingsfabriek draaiende houden. WOODKINGS zijn een stel jonge timmerlieden die dit aloude vak naar een volgende niveau tillen. Het resultaat is van dit timmeren 2.0 is het imposante decor van de Next Monday’s Hangover stage. Samen maken ze een aankleding te maken waarvan gevraagd wordt: wie verzint zoiets? De iconische Buiten Westen boom is wederom in handen van Peter & Bill.

Buiten Westen Claire PR

Buiten Westen

Op zaterdag 19 juli zet het Buiten Westen met een verbond van nachtorganisaties de toon voor vrijheid en liefde op een zomerse festivaldag. Binnen een mum van tijd profileerde het festival zich als een vrijzinnig en eigentijds evenement. Met twee uitverkochte edities ligt de lat dit jaar weer hoger. Naast de beste artiesten uit allerlei elektronische genres, zorgen kunstenaars, decorbouwers, koks en diverse andere artiesten voor een complete festivalbeleving.

Het festival voor vrije geesten en geluiden is een initiatief van AIR, Pleinvrees en Next Monday’s Hangover. De voorverkoop is reeds van start.

Kaarten zijn te koop via de Buiten Westen website, Facebook en kosten € 42,50

www.buitenwesten.am | www.facebook.com/BuitenWesten

Volledige food aanbod

Brandt & Levie, Pomms’, Yokiyo, Curryup!, Old Scuola, Satéman, Burgermeester, Crepes mobiel, Köfte Kanto, Acai, Vleesch noch Visch, Sweet Wheels, Keuken van het Ongewenste Dier, Dutch Weed Burger en Scroppino’s van BUS Event solutions.

In het kort

Buiten Westen ☮ 2014
Zaterdag 19 juli 2014 | 12.00 – 23.00 uur
Westerpark – Amsterdam

Voorverkoop á €42.50 via www.buitenwesten.am/tickets
Facebook event | Aftermovie Buiten Westen 2013

Fotocredits verplicht: De Fotomeisjes