Chateau Techno sluit zomer af met ‘Sur la Plage’

Zaterdag 22 sep knalt Chateau Techno aan de kust met Dubfire

Chateau Techno, de organisatie die techno in het DNA heeft zitten, geeft op zondag 22 september voor het eerst een eigen strandfeest. En niet zomaar een strandfeestje, want om er zeker van te zijn dat deze editie een plekje krijgt in de favoriete herinneringen allertijden, vliegt Chateau drie grootheden over uit Noord-Amerika: Dubfire (USA), Carlo Lio (Canada) en Shaded (live) (USA). Tegenover deze drie heavy weights staan drie Nederlandse namen die potentie hebben om minstens net zo groot te worden: Joop Junior, Ici Sans Merci en Dubfire’s eigen protegee Joran van Pol. Locatie wordt eind van de maand bekend gemaakt, voorverkoop start maandag 12 augustus.

Dubfire is een naam die iedere muziekliefhebber kent. Deze man is niet alleen labelbaas van het toonaangevende SCI + TEC, maar verantwoordelijk voor het binnenhalen van een Grammy award met Deep Dish. Menig technoliefhebber kent hem als Dubfire, waarbij zijn focus ligt op het maken van groundbreaking, futuristische techno. Op Chateau Techno krijgt hij ruim de tijd dit te laten horen, want de grootheid sluit af met maar liefst een drie uur durende set.

Carlo Lio is dé man als het gaat om veelzijdige en energieke techno sets. De Canadees is labelbaas van Rawhtentic en vliegt van Ibiza naar New York voor zijn dj-sets. Shaded uit de Verenigde Staten timmert ook hard aan de weg met releases op Dubfire’s label. Beide mannen stonden onlangs nog op Welcome to The Future festival en samen met Joop Junior en Joran van Pol vormden zij een droom line up. De live set van Shaded was volgens sommigen de beste van de dag en ook de set van Joran van Pol was een absoluut hoogtepunt. Chateau Techno kijkt er naar uit deze heren op een later bekend te maken chille locatie aan het water weer te herenigen.

Joran van Pol werd eerder al onder de hoede genomen door Richie Hawtin, die een aantal van zijn platen heeft gereleased op zijn label. Vooral Jorans track Faded op Minus doet het ontzettend goed, en krijgt support van onder andere Joris Voorn en Oliver Huntemann. Bijna tegelijkertijd met Hawtin was Dubfire ook geïnteresseerd in Joran en inmiddels heeft ook hij een EP van zijn hand gereleased. Behalve dat hebben ook zij een goede band opgebouwd en helpen zowel Dubfire als “Rich” de jonge Nederlandse producer zijn geluid en artistieke kant te ontwikkelen. Met ijzersterke platen en gigs in Dubai, Valencia, Argentinië en op Awakenings zit het met die ontwikkeling wel snor.

Ici Sans Merci is vaste waarde binnen Chateau, en weet iedere editie weer de energie hoog te houden. Ook voor een vijf uur durende monsterset op het festival in mei draaide hij zijn hand niet om. Met een type als Ici Sans Merci achter de decks is het niet alleen feest op de dansvloer, maar ook weet hij feilloos de beste platen op te leggen. Nog zo iemand die dat talent bezit is Joop Junior. Daarom nodigt Chateau beide heren uit om op het feest op het strand compleet te maken.

Over Chateau Techno
Chateau Techno heeft binnen twee jaar bewezen dat ze niet alleen liefde voor écht goede technofeesten heeft, maar ze bovendien zelf steevast weet neer te zetten. De feesten en festivals staan bekend om de indrukwekkende line-ups van de beste technoartiesten op te gekke en unieke locaties. Natuurlijk staat of valt een feest met de sfeer, en die zit bij CT altijd goed dankzij het geweldige publiek. Chateau Techno sluit de zomer af in stijl met een laatste klapper op het strand.

www.chateautechno.com | www.facebook.com/chateautechno

In het kort
Chateau Techno – Sur la Plage
Locatie: Eind augustus wordt dit bekend gemaakt
Zondag 22 september 2013 | 14.00 – 00.00 uur
Voorverkoop start op maandag 12 augustus 21.00 uur
via www.chateautechno.com en Facebook

Facebook event