Claire PR weer in jury Vinylized

De inschrijving voor Vinylized is weer geopend. Ambitieuze danceproducers kunnen zich tot dinsdag 1 mei inschrijven voor de Nederlandse danceproducerscompetitie via www.vinylized.net. De winnende track wordt gereleased op 12 inch vinyl en online via de bekende portals als iTunes en Beatport. Daarbij wordt de winnende track geremixt door een nog nader bekend te maken producer. Ook is er voor de winnaar de mogelijkheid om zijn of haar track te mixen en masteren in met engineer bij SAE Institute.

Een zestienkoppige jury met zwaargewichten uit de industrie buigt zich in juni over de inschrijvingen en selecteert vijf finalisten. De tracks van deze Final Five worden na mastering, in juli op de site van Vinylized geplaatst zodat het publiek kan stemmen op zijn favoriet. De stem van de jury en die van het publiek bepalen uiteindelijk de winnaar van Vinylized 2012. De EP met de winnende track wordt gepresenteerd op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event 2012, waar Claire PR in de panel zat.

Jury:
De jury bestaat uit Michel de Hey, Funkerman, Terry Toner (Electronation), Juan Sanchez, Irfan Er (Top Billin’), Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Marnix Bal (Loveland), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Maarten van ’t Veld (Stealth Records), Rakesh Sharma (Anna Agency), Claire van der Hall (Claire PR), Mason en Rogier van Twuijver (Epiqurus).

Inschrijven:
Inschrijven kan door op www.vinylized.net het online inschrijfformulier in te vullen en je track en promotiefoto te sturen naar info@vinylized.net. Inschrijven is mogelijk tot dinsdag 1 mei 2012. Kijk voor meer informatie over het prijzenpakket op www.vinylized.net

Prijzenpakket voor de winnaar:
– EP release op 12 inch vinyl en digitaal, inclusief remix;
– Presentatie EP op ADE Next tijdens Amsterdam Dance Event;
– Masteren EP in studio van SAE Institute onder begeleiding van een engineer;
– Studiotijd met engineer bij SAE Institute;
– Workshop over produceren van dance;
– Prijzenpakket met producersgear als een producersbag, controller en koptelefoon;
– Diverse showcases.

Over Vinylized
De competitie wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door GRAP om veelbelovende Nederlandse dance producers de kans te geven hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Onder de oud-deelnemers en -winnaars behoren Arjuna Schiks, Sebastian Sleebos, Don Ruijgrok, Sebastien Lintz en Phonic Funk.

Over GRAP
De GRAP organiseert naast Vinylized ook andere competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Spelen voor de GRAP en Wanted. Daarbij is GRAP muziekproducent van het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie: Stichting GRAP, T: 020 420 8160, E: info@vinylized.net – www.vinylized.net