Dagelijks elektronische live acts in Sugarfactory tijdens Amsterdam Dance Event

Met oa. Falco Benz, Sekuoia, Munk, Moullinex, Julien Mier, Smoove & Turrell

De vooravonden tijdens Amsterdam Dance Event staan in Sugarfactory in het teken van elektronische live muziek. Met bijzondere acts die ter plaatse muziek produceren, onderscheidt deze programmering zich van alle andere clubavonden die draaien om de mixtechniek en platenkeus van de dj. Van trippy dubstep tot electro en disco, de uitgesproken keuze van Sugarfactory om dagelijks met live acts de diepte in te gaan is uniek. Tussen 15 en 19 oktober staan Various Artists, Nordic Delight, Gomma, Discotexas & 2CV, Transitions en een optreden van Smoove & Turrell in de avonden, de rest van het programma van Sugarfactory bestaat uit 5 clubnachten die diep de nacht in gaan én de ochtend door tijdens de 3 afterparty’s.

Various Artists

Boekingsbureau Various Artists trapt Amsterdam Dance Event af op woensdag 15 oktober met Falco Benz, Hamertje Tik, Yakumo en Shapes. Falco Benz is geliefd bij radiostations als 3FM en Slam FM, die zijn single Hat Tricks oppakten. Zijn nieuwste release, EP May Days, verscheen 2 september op Magnetron Music. Hamertje Tik staat live voor een mix van UK House, UK Garage, Funk en downtempo. Begin oktober brengt Basserk Records zijn EP You & I uit.

Nordic Delight

Nordic Delight is een festival dat focust op opkomende kwaliteitsartiesten uit Denemarken. Het talent Sekuoia staat op de rand van een grote internationale doorbraak, hij vangt de hedendaagse melodische dubstep met een dromerige randje als geen ander. Den Sorte Skole is een turntablist pur sang, hij speelt met folk, psych rock, vroege elektronische muziek, reggae, klassiek en nog veel meer. Bottled in England was vorig jaar nog een headliners op Nordic Delight Festival in Utrecht. Weinig dance acts brengen hun muziek met zoveel passie en energie als Bottled in England, met oorverdovende beats, stuwende baslijnen en euforische soundscapes, waarbij het label ‘cyberpunk’ niet misstaat. Verwacht een originele reis langs de muzikale geschiedenis op donderdag 16 oktober.

Gomma, Discotexas & 2CV present Munk & Moullinex

CLUB 2CV zet met indie labels Gomma en Discotexas een vooruitstrevende disco en indie dance programmering neer op de vroege vrijdagavond van 17 oktober. Moullinex van het label Discotexas is befaamd remixer en bekend onder liefhebbers in de gay en fashion scene. Munk heeft een serieuzere sound en brengt vlak na ADE zijn nieuwe album Chanson 3.000 uit. Alixander III is één van de oprichters van Azari & III, bekend van hits als Reckless (For Your Love) en Hungry For The Power.

Transitions

Transitions is een nieuw Amsterdams collectief dat met live acts focust op een diepe muzikale beleving met improvisatie en energie op de dansvloer. Zij trappen zaterdagavond 18 oktober af. Julien Mier werkt met melodische fragmenten, shoppend bij verschillende genres tot het als een melancholisch geheel klinkt. Het eveneens Nederlandse Änimal produceert indie electronica met soul, waarbij ze analoge synths met samples aanvullen.

Smoove & Turrell

De Britse band Smoove & Turrell staat dit jaar wederom tijdens ADE in Sugarfactory, maar voor het eerst als band. Deze pioniers in de Nothern Funk zagen eerdere successen vertaald worden in optredens op Glastonbury en over de hele wereld. Dit jaar brachten ze het album Broken Toys uit en bespelen ze Sugarfactory met disco georiënteerde pop songs met invloeden uit de blues, jazz, funk en soul. Na dit optreden is het mogelijk de hele nacht door te dansen bij Wicked Jazz Sounds met DJ Michael Ruetten (GER) & Wicked Jazz Connection live.

Woensdag 15 oktober

Various Artists Bookings ADE Showcase
Tijden: 20:00 – 23:00 uur
Prijzen: €10 presale via link
Facebook event

Lineup:
Falco Benz (live)
Hamertje Tik (live)
Yakumo (live)
Shapes (DJ)

Donderdag 16 oktober

Nordic Delight
Tijden: 19:00 – 23:00 uur
Prijzen: € 12,50 presale via link
Facebook event

Lineup:
Sekuoia (live)
Den Sorte Skole (live)
Bottled in England (live)

Vrijdag 17 oktober

Gomma, Discotexas & 2CV present: Munk band & Moullinex live
Tijden: 19:30 – 22:30
Prijzen: €7,50 earlybird, 10 presale, €12,50 deur
VVK via link
Facebook event

Line-up:
Munk (band)
Moullinex (live)
Alixander III (Azari & III)
DJ 2CV DJ’s

Zaterdag 18 oktober

Transitions ADE Showcase
Tijden: 19:30 – 23:00
Prijzen: €8,00 presale via link
Facebook event

Lineup:
Julien Mier
Änimal (live)
Plastik Soldiers (live)
Maxito (DJ)

Zondag 19 oktober

Smoove & Turrell (live band)
Tijden: 21:00 – 23:00
Prijzen: Earlybird €14 / Presale €18,50 via link
Facebook event

Lineup: Smoove & Turrell (Live band)

Sugarfactory
Lijnbaansgracht 238 Amsterdam
Rest van de ADE programmering van Sugarfactory via link

www.sugarfactory.nl | www.facebook.com/sugarfactoryamsterdam