DJ Egbert-Jan Weeber ontwerpt t-shirt voor Stichting Monkey Business

Gerenommeerde kunstenaars als Femke Hiemstra, verschillende illustratoren, een tattoo artiest en ook dj/acteur Egbert-Jan Weeber hebben speciale t-shirts ontworpen en gedoneerd aan de charity webshop van Stichting Monkey Business. De webshop verkoopt tien verschillende ontwerpen op www.saveme.nl/shop in allerlei kleuren en maten. Mooie cadeaus voor de dierenliefhebber of voor jezelf. De volledige winst gaat naar het beschermen van orang-oetans in Borneo en Sumatra.

Egbert-Jan Weeber

Egbert-Jan Weeber is als acteur bekend van Hartenstraat en Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Daarnaast is hij dj en creatief op andere vlakken. Dat wist de oppermonkey van Stichting Monkey Business. Daarom vroeg de stichting zijn ambassadeur een ontwerp te maken en dat deed hij graag. Met een ouderwets potlood tekende Egbert-Jan deze mooie baby orang-oetan. Dit ontwerp en negen andere zijn nu beschikbaar op t-shirt en sweater. T-shirts die voor 17 december zijn besteld, zijn gegarandeerd voor de kerst in huis.

Egbert Jan Weeber Monkey Business Claire PR

Stichting Monkey Business

Houtkap, de aanleg van plantages en illegale dierenhandel vormen een grote bedreiging voor de mensaap die daardoor dreigt uit te sterven; in de afgelopen 60 jaar is het aantal orang-oetans met meer dan 50% gedaald. Stichting Monkey Business beschermt de orang-oetan door bewustwording te creëren en fondsen te werven met positieve feesten zoals Save Me at the Beach en andere creatieve campagnes. Alle opbrengsten hiervan worden direct naar de lokale organisaties gestuurd op Borneo en Sumatra. Deze organisaties redden illegaal gevangen orang-oetans, zorgen voor goede opvang en werken samen met de lokale bevolking en overheid om het regenwoud te behouden. Deze positieve aanpak van vrolijke feesten en creatieve campagnes komt voort uit de “feel good, do good” filosofie.

www.saveme.nl/shop