Eerste editie van benefiet Koningsfeest Oranje Apen

Dance like an ape and save one too!

Op 25 en 26 AAPril organiseert Stichting Monkey Business voor het eerst benefietevenement ORANJE APEN! @ de Magere Brug te Amsterdam ter bescherming van de orang-oetan. Tim Moltzer, directeur van de stichting: “Na 10 jaar en 34 benefietevenementen werd het tijd om op de meest oranje dagen van het jaar ook een dansje te wagen voor de oranje apen”. Op zowel op Koningsnacht als -dag is het feest boven de Amstel, met artiesten als Quinten 909, When Harry Met Sally, Wannabe A Star, Daniel Zuur & Florian Wolff en Anton Keurtz.

Dit jaar viert Monkey Business voor het eerst de jaarlijkse Oranjedagen bij de iconische Magere Brug in Amsterdam. De beroemde brug wordt omgetoverd tot een bizar spektakel met twee kernwoorden: Oranje en Harig. Dit komt terug in de aankleding en creatieve invulling van de twee feestdagen. Daarnaast heeft Stichting Monkey Business een aantal ijzersterke artiesten gevonden die belangeloos voor het goede doel optreden.

Line up
De besnorde When Harry Met Sally is één van de artiesten die de brug aandoet op Koningsdag, ook de flamboyante femme fatale Wannabe A Star is er bij. Quinten 909 maakt als een schietende ster furore en steunt Oranje Apen met een optreden. Verder staan Haarbaarbaar en Vincenzo de Bull achter de decks met hun muzikale bijdrage voor Koningsdag.

Koningsnacht wordt verblijd met een live optreden van award-winnende producer Daniel Zuur met singer-songwriter Florian Wolff. Anton Keurtz LIVE is de alias van producer Daniel van Drunen, aangevuld met zangeres Esther Milberg en Coen Gülcher op de elektrische accordeon. Verder rockt de Magere Brug met The Pheromones en de dames van Ivy’s Trial.

Oranje Apen Kingsnight

Monkey Business
De opbrengsten van de bar gaan naar de bescherming van de bedreigde orang-oetans en het regenwoud van Borneo en Sumatra. Het regenwoud wordt daar met een schrikbarend tempo gekapt voor onder andere palmolieplantages. Monkey Business helpt door financiële steun te bieden aan lokale NGO’s die de kap van het regenwoud tegen gaan. Daarnaast rehabiliteren ze orang-oetans om ze weer uit te zetten in het wild. Mockey Business organiseert jaarlijks Save Me at the Beach in Woodstock 69 te Bloemendaal, komende editie is op 7 juni as.

Oranje Apen
Magere Brug (Amstel 81, Amsterdam)
Wanneer: Koningsnacht en Koningsdag (25 & 26 AAPril)
Koningsnacht 20.00 – 1.00 uur
Koningsdag 12.00 – 20.00 uur

Kosten: Gratis
Facebook event

Koningsdag:
Quinten 909
Wannabe A Star
When Harry Met Sally
Haarbaarbaar
Vincenzo de bull

Koningsnacht:
Daniel Zuur & Florian Wolff LIVE
Anton Kuertz LIVE
The Pheromones
Ivy’s Trial