Persbericht: Elevator Passion & Phat Elephant richten schijnwerper op Istanbul

Istanbul, culturele hoofdstad van 2010, is onderwerp van gesprek bij het panel Spotlight on Istanbul. Booking agency’s en feestorganisatoren Elevator Passion en Phat Elephant nodigen succesvolle Istanbulse dj’s en producers uit op vrijdag 22 oktober in kader van het Amsterdam Dance Event  . ‘Hebben Nederlandse dj’s kans in culturele metropool Istanbul en andersom?’ ‘wat zijn de belangrijkste invloeden?’ en ‘slaan de dj’s muzikaal een brug met Europa en het Midden Oosten?’. Leden van het panel zijn Murat Uncuoglu, DJ Yakuza, bookingsagent Peter Thomas en BeeGee. Gespreksleiders zijn Cenk Unis & Abdullah H. Geels.

Murat Uncuoglu is een zeer gerespecteerde dj/producer uit Istanbul en is resident geweest bij de beste clubs van de stad, 7th House en Switch. Birol Giray, ook bekend als BeeGee, is al twintig jaar een pionier in de Turkse nachtleven en op veel gebieden een autoriteit. Hij stond aan de wieg van radiostation Future Generation (FG) 93.7. Het station organiseert sinds 2001 het Electronica Festival Istanbul, met meer dan 100 internationale dj’s en 37.000 muziekliefhebbers op vier podia. De Turkse DJ Yakuza begon met draaien jazz en brasil in Tokyo. Zijn stijl focust zich tegenwoordig succesvol op drum ‘n’ bass, breakbeat en downtempo. Peter Thomas verpandde zijn hart aan Istanbul en verruilde geboortestad London voor de stad aan de Bosporus. Daar is hij de belangrijkste booking sagent in het land. Hij vertegenwoordigt Nederlandse sterren als Chuckie en Sunnery James & Ryan Marciano. Hij heeft ook internationale sterren als Jeff Mills en Darren Emerson onder contract voor optredens in Istanbul. Dj & Producer Cenk Unis is gecertificeerd Ableton leraar en geeft les aan producers in de Unis Academy. Daarnaast is de technische man achter Elevator Passion . Abdullah Hendrik Geels is oprichter van Phat Elephant DJ Bookings en Audiomaze Productions, twee bedrijven die bruggen slaan tussen de Amsterdamse en Istanbulse muziekscene.

De dag na het panel, op zaterdag 23 oktober, voegen de dj’s woord bij daad en ze klimmen achter de draaitafels. Murat Uncuoglu, Cenk Unis , Beegee, DJ Yakuza en Alican Yuksel zijn de acts tijdens Elevator Passion & Phat Elephant present ADE Special in Canvas. Het zal niet gauw saai worden op de zevende verdieping aan de Wibautstraat. Elevator Passion laat een feest niet alleen aan de muziek over, VJ’s kunstenaars, kappers, make-up artists, fotografen en video artists maken de avond interactief en origineel. Door media installaties wordt de bezoeker verleid om onderdeel te zijn van het feest Elevator Passion schept een minifestival voor alle zintuingen dat niet alleen gemaakt wordt door de artiesten, iedereen doet mee!

Spotlight on Istanbul vrij 22 okt| 15:00 – 16:30 | Aanmelden via Amsterdam Dance Event
Elevator Passion & Phat Elephant present ADE Special | za 23 okt
Elevator Passion & Phat Elephant afterparty | zo 24 okt