Festival Buiten Westen presenteert line up – 19 juli in Westerpark Amsterdam

Buiten Westen, hét festival voor vrije geesten en geluiden vindt dit jaar voor de derde keer op rij plaats in het Westerpark, ditmaal op zaterdag 19 juli. Binnen een mum van tijd heeft het festival zich geprofileerd als een vrijzinnig en eigentijds evenement, en na twee uitverkochte edities ligt de lat dit jaar weer hoger. Het wordt een heerlijke zomerse dag waarbij niet alleen het gehoor, maar alle andere zintuigen flink worden verwend. Naast de beste artiesten uit allerlei elektronische genres, zorgen kunstenaars, decorbouwers, koks en diverse andere artiesten voor een complete festivalbeleving.

Zaterdag 19 juli gaat het verhaal van Buiten Westen verder. Maar liefst zes verschillende organisaties uit het Amsterdamse nachtleven schrijven mee aan het sprookje dat Buiten Westen heet. Samen zorgen ze voor muzikale diversiteit, originaliteit en creativiteit. Naast mede-organisatoren Next Monday’s Hangover en Pleinvrees hosten ook PaardenKracht, ZeeZout, NGHTDVSN en Cartel een eigen podium. Blikvangers van de line-up van dit jaar zijn onder andere Apparat, Joris Delacroix, Claptone, Motor City Drum Ensemble, Worakls, Skudge en Pachanga Boys.

Buiten Westen - De Fotomeisjes

Meer informatie over het programma

Fans van melodieuze house halen hun hart op bij het Pleinvrees podium. Hier gaat de Fransman Joris Delacroix in de herkansing met een heerlijke warme live-set, om zijn gemiste vlucht van vorig jaar goed te maken. Andere live-sets op deze stage komen van N’to, HVOB en de Franse doorbraakartiest van het jaar Worakls. Andhim, Monkey Safari, Illesnoise en Isaac Stern completeren het podium met typische Pleinvrees DJ-sets.

Op de podia van Next Monday’s Hangover en NGHTDVSN is plek vrijgemaakt voor diepe vooruitstrevende elektronica. Bij Next Monday’s Hangover staan twee speciale live acts op stapel, van Innervisions-man Ten Walls en Lake People. Daarbij nemen specialisten in meeslepende house plaats in de booth voor DJ-sets: Pachanga Boys, Daniel Avery, Robag Wruhme, Job Jobse, Some Chemistry en Apparat. Laatstgenoemde is bekend als lid van de band Moderat, waarmee hij dit jaar alle grote festivals aandoet. Speciaal voor Buiten Westen haalt hij zijn platenkoffer weer tevoorschijn. Bij NGTHDVSN staat een line-up vol diepe techno en house met Kompakt labelbaas Michael Mayer. Roman Flügel, Sebastiaan Mullaert (50% van Minilogue) en Terry Toner doen allen een DJ-set, live in actie komen Aril Brikha en Arjuna Schiks.

Liefhebbers van het klassieke house geluid bekijken de podia van ZeeZout en Cartel waarschijnlijk met extra aandacht. Grote buitenlandse headliners als Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Motor City Drum Ensemble en Floating Points trekken de aandacht bij ZeeZout. Maar ook de kwaliteit van de Nederlandse afgevaardigden liegt er niet om met Tom Trago, Gerd, Elias Mazian en L’Atelier & Tijn Benedek.. De programmering van Cartel op Buiten Westen mag er zeker ook zijn, met onder andere live acts van de zeer getalenteerde Rush Hour dame Xosar en de Zweedse techno-bazen Skudge. Daarnaast zorgen San Soda, Rick Wade, San Proper, Makam en Gratts met Joost Nikolai voor de betere house en een vleugje techno bij Cartel.

PaardenKracht is bekend van de leukste discofeesten en van de knettergekke photo-booths. Dit keer heeft PaardenKracht een heel scala aan showpony’s uitgenodigd: onder andere Claptone, Krystal Klear, The Reflex en Psychemagik zetten hun beste been voor. Hetzelfde geldt uiteraard voor de jongens van Homework, die dit jaar terug zijn met een speciale disco-set. Daarnaast bestijgen ook Young Marco en Vriendje van Ferry de eenhoorns van PaardenKracht.

Buiten Westen - De Fotomeisjes

Over Buiten Westen

Buiten Westen creëert iedere zomer, één dag in het jaar een eigen droomwereld. Natuurlijk is muziek een belangrijk onderdeel, maar de organisatie gelooft dat het concept van Buiten Westen pas echt goed tot zijn recht komt als er gedacht is aan alle andere mogelijke vormen van creativiteit. Op zaterdag 19 juli zet het verbond van nachtorganisaties op die manier de toon voor vrijheid en liefde op een zomerse festivaldag.

Het festival voor vrije geesten en geluiden is een initiatief van AIR, Pleinvrees en Next Monday’s Hangover. Vanaf dinsdag 11 maart 12.00 uur is de kaartverkoop van start gegaan. Kaarten zijn te koop via de Buiten Westen website, Facebook of via de Primera verkooppunten en kosten € 42,50.

www.buitenwesten.am | www.facebook.com/BuitenWesten

In het kort

Buiten Westen ☮ 2014
Zaterdag 19 juli 2014 | 12.00 – 23.00 uur
Westerpark – Amsterdam

Voorverkoop vanaf dinsdag 11 maart 12.00 uur
€42.50 via www.buitenwesten.am/tickets
Facebook event

Foto’s: De Fotomeisjes