Groen Als Gras Festival – Feesten aan de bloedmooie Gaasperplas

7 organisaties gaan samen los op zondag 11 augustus

Na het daverend succes van de Groen als Gras indoor editie, waarbij er 1000 m2 aan gras werd gelegd in de Zuiveringshal te Amsterdam, keert het feest terug met een festival in de openlucht. Deze zomer is het gras aan de Gaasperplas in overvloed beschikbaar en zorgt Groen als Gras Festival voor een magisch festival aldaar. Dat doet het niet alleen, het werkt samen met maar liefst zes andere organisaties: Gaasper Pleasure, 300MPH, Rotzooii (blabla), Outsiders, Offline Amsterdam en Chateau Techno.

De Gaasperplas is waarschijnlijk de meest geliefde festivallocatie van het land en wie er ooit is geweest, weet waarom. Onverbloemd genieten tussen de bomen, op het gras aan het spiegelende water, in combinatie met heerlijk eten, lekkere muziek, hangmatten, waterpijpen, artistieke uitspattingen en een flink potje zon: dat is Groen als Gras Festival. Dit typisch Amsterdams no-nonsense festival is niet voor groentjes. De nadruk ligt als altijd op de goede sfeer en de mensen. De aftermovie van de indoor tijdens Pasen bewijst dit maar weer. Gelukkig komt Groen als Gras deze zomer terug om nog zo’n knaller van een festival neer te zetten.

Line up

De line-up van het festival laat het beste zien van inter- en nationale artiesten op deephouse en technogebied. De in Berlijn woonachtige Ierse artiest Chymera betovert op het festival met zijn veelzijdige live-set, terwijl Patrice Baumel en Mark Fanciulli datzelfde doen met hun dj-sets. Er staan maar liefst drie dj-duo’s op het programma: Tube & Berger, NTFO en Mugwump zorgen er met hun heerlijke deephouse voor dat niemand een moment stilstaat op het gras.

De enige dame op de line-up is de Franse Jennifer Cardini. Zij staat met releases op kwaliteitslabels als Crosstown Rebels, Kompakt en haar eigen Correspondent zeker haar mannetje. Uit Duitsland komen Thyladomid en Arado, en net als Jennifer Cardini zijn ook zij erin gespecialiseerd om de dansvloer te rocken. Maar ook van Nederlandse bodem worden er een batterij aan kwaliteitsartiesten opgetrommeld. Satori speelt live zijn set, terwijl andere grote Nederlandse namen als Anton Piette, De Sluwe Vos, Joey Daniel en Daniel Sanchez en nog veel, veel meer namen op het gras achter de draaitafels plaatsnemen.

Groen als Gras, de organisatie die wars is van shuffelaars op de dansvloer, organiseert een paar keer per jaar feesten. Daarbij houdt de organisatie altijd datgene in het achterhoofd dat écht belangrijk is: toffe line-ups, vette locaties, mooie aankleding en een echt gezellige sfeer dankzij de leuke bezoekers. Ook het Groen als Gras Festival op zondag 11 augustus gaat zeker voldoen aan deze “eisen”.

In het kort

Groen als Gras Festival
Zondag 11 augustus 2013 | 12.00 – 23.00 uur

Gaasperplas Amsterdam (volg de borden vanaf eindhalte metro 53)
Tickets kosten 17,50 euro via www.groenalsgrasfestival.nl en Facebook
Facebook event
Groen als gras