Halbe bier presenteert nieuwe fles aan oud-cultuurstaatssecretaris Halbe Zijlstra

Demissionair staatsecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra ontvangt op zaterdag 20 oktober als eerste de nieuwste fles van 0,25l van Halbe Bier. Dit idealistisch biermerk is opgericht nadat de heer Zijlstra de budgetten voor de beeldende kunst bijna halveerde in kader van de bezuinigingen van Rutte 1. Een deel van de opbrengst van Halbe bier gaat naar de kunsten, die het door deze bezuinigingen steeds moeilijker hebben. 

Op uitnodiging van deze protestpils, dat dezelfde naam draagt als de staatssecretaris, neemt Halbe Zijlstra de nieuwe fles in ontvangst. Dit zou de laatste publieke optreden van hem als Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kunnen zijn. Onbekend is het of hij terug keert in het kabinet Rutte 2.
HalbeHalbe
Sinds 2011 brouwen kunstenaars Teun Castelein met Henriette Waal het bier voor de kunst, Halbe bier. Na de officiële 0,5 liter fles Halbe, komen zij met de 0,25 liter editie, oftewel de HalbeHalbe. Een ‘Halbe’ is een standaard biermaat in Bavaria, Duitsland, maar voor de Nederlandse horeca wordt een gangbaarder formaat gepresenteerd. De kleinere fles is verkrijgbaar bij verschillende culturele instellingen, zoals De Balie, de Brakke Grond, Struik, Pakhuis de Zwijger, Sociëteit de Kring en de Service Garage te Amsterdam. In Den Haag bij Theater de Regentes. Op Magneet Festival, afgelopen zomer in Amsterdam, ging er vijfduizend liter Halbe bier doorheen.
De lancering wordt mede georganiseerd door de SSBA Salon (discussiesalon van de Stadsschouwburg) en Barry, de eventorganisatie  van de W139.
Lancering HalbeHalbe
Halbe x Halbe
W139 Warmoesstraat 139 te Amsterdam
Zaterdag 20 oktober 2012 | 20.30 – 2.00 uur
Met: Halbe Zijlstra (demissionair staatssecretatis van Cultuur)
Wegbezuinigde Kunst
Dj’s Salon Soundsystem (Chris Julien & Cardboard Hotel), Bonne Reijn, Mr Wix