HET OERWOUDT – Feesten voor 20.000 nieuwe bomen in het regenwoud

20.000 bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van HET OERWOUDT. De Zware Jongens en Crossovers slaan op zaterdag 11 maart de handen in één met Stichting Monkey Business in de Westerunie te Amsterdam. Deze nacht belooft onvergetelijk te worden: een dikke line up met bekende dj’s als Cleavage, Arjuna Schiks, Bram Fidder, Eric de Man en Geussbeats & Kidmalone, maar ook met een speciale blacklight jungle vol met bizarre decoraties, 3D kunst, live art en nog meer apenstreken ten behoeve van het goede doel.

In oktober 2015 woedden er vreselijke bosbranden op Borneo en Sumatra, de ergste ooit wereldwijd. Om te helpen het regenwoud te restaureren werken de dj’s en de artistieke programmering belangeloos mee. Met de opbrengst van HET OERWOUDT worden 20.000 nieuwe bomen geplant op Sumatra. HET OERWOUDT is met “DT” omdat het onvoltooid tegenwoordige tijd is. Er moet nog veel gebeuren en dit benefiet-event draagt een steentje bij aan de restauratie van het regenwoud.

Line up
De natuur roept en de Westerunie is even een verre, tropische bestemming in Blacklight. Hier zie je flora en fauna die nergens anders ter wereld te zien zijn. Artiesten als Cleavage, Arjuna Schiks, Bram Fidder, Eric de Man en Guessbeats & Kidmalone zorgen in de donkere uren voor een zwoele dansvloer. De geweldige aankleding is mogelijk dankzij creatievelingen als Forest Decorations en Oog voor stijl. Ook is er blacklight 3D kunst van Jeroen Bos en live art van Jan van Blerk.

Stichting Monkey Business
Monkey Business zet zich al twaalf jaar in voor het behoud van het regenwoud op Borneo en Sumatra en voor de met uitsterven bedreigde orang-oetans. Dit doet ze onder andere door bijzondere en creatieve evenementen te organiseren waar een ontspannen sfeer voorop staat. Kunstenaars, artiesten en muzikanten werken belangeloos mee om het doel van Stichting Monkey Business te verwezenlijken. Monkey Business organiseert ook jaarlijks Save Me @ The Beach in Woodstock om aandacht te vragen voor het behoud van orang-oetans op Borneo en Sumatra.

De voorverkoop voor Het Oerwoudt is gestart, tickets kosten €15 en zijn verkrijgbaar via link.

Saveme.nl | Facebook.com/St.MonkeyBusiness | Koop tickets

In het kort:
Het Oerwoudt
Zaterdag 11 maart
22.00 – 05.00 uur
Westerunie Amsterdam

LINE-UP
Cleavage
Arjuna Schiks [Live]
Bram Fidder
Eric de Man
Guessbeats & Kidmalone

CREA LINE-UP & PARTNERS
Magic Forest Deco
Oog voor Stijl
Vitamine Blij
3d blacklight kunst
Live Art
Jungle Booth
More TBA

Facebook event

Tickets:
€15 via link
Alle opbrengsten worden aangewend voor het aanplanten van nieuwe bomen in het oerwoud van Sumatra en Borneo.

Bomen planten Het Oerwoudt

Van de opbrengst van Het Oerwoudt 2016 worden 7000 bomen geplant in het leuser ecosysteem van Sumatra. Dit regenwoud is bekend bij menig toerist die het woud bezoekt via het dorp Bukit Lawang