I amtechno host 3 nachten in De Balie tijdens Amsterdam Dance Event

Harry Klein, Swedish Techno en 1605 + UMEK met I amtechno in De Balie

AMSTERDAM- De Nederlandse techno organisatie I amtechno presenteert vol trots drie nachten gevuld met een vooruitstrevende technoprogrammering in cultureel centrum De Balie tijdens het Amsterdam Dance Event. Van donderdag 19 t/m zaterdag 22 oktober nodigt I amtechno Harry Klein, München’s beste club, Swedish Techno & Club 2:35.1 en 1605 + UMEK, uit. Amsterdam Dance Event is een wereldwijd zeer gerespecteerd dance evenement en trekt jaarlijks zo’n 9000 dance professionals en 112.000 festivalbezoekers.

Donderdag 20 oktober 23.00-06.00 uur
In de eerste nacht van de I amtechno trilogie is Harry Klein bookings uit München uitgenodigd om De Balie op zijn grondvesten te laten trillen. Harry Klein staat bekend als één van de beste clubs uit München en heeft samen met I amtechno hun favoriete dj’s en producers uitgenodigd. Voorbij komen Alexi Delano (VS), Camea (DE), Cesare vs Disorder (DU) en Exercise One LIVE (DU). In de Tweede zaal staan de Harry Klein residents als Jeremy P. Caulfield (DU), Dario Zenker (DU), Marco Zenker LIVE (DU), Agaric & Walker LIVE (DU) en Benna (DU).

Vrijdag 21 oktober 23.00-06.00 uur
Liefhebbers weten het. Zweedse techno is niet meer weg te denken en verovert langzamerhand de wereld. Swedish Techno wordt op deze nacht vertegenwoordigd door Christian Smith (ZW), Pär Grindvik (ZW), Hertz, Özgür Can (ZW), Patrick Siech (ZW), Nima Khak (ZW), Miss Dilemma (ZW), Per Hammar (ZW) en Abi Bah (ZW).

Zaterdag 22 oktober 23.00-06.00 uur
UMEK is zonder twijfel één van de grootste techno dj’s die tijdens Amsterdam Dance Event optreedt. De Sloveen is onderdeel van de 1605 familie die De Balie overneemt tijdens deze laatste nacht dat I amtechno hier de scepter zwaait. 1605 komt met techno zwaargewichten als Beltek (SL), Lutzenkirchen (DU), Stefano Noferini (IT), Spektre (GB) en Christian Cambas (GR).

Het is de eerste keer dat een techno organisatie clubnachten in De Balie organiseert. De locatie wordt normaliter gebruikt als cultureel centrum en dit maakt het extra bijzonder dat er maar liefst drie nachten vol met technomuziek achter elkaar staan geprogrammeerd. De Balie is gevestigd aan het Leidseplein, in het centrum van het Amsterdamse uitgaansgebied en omgeven met clubs als Paradiso, Melkweg en de Chicago Social Club.

I amtechno
Underground en booming, I amtechno is een snelgroeiende techno organisatie en boekingskantoor uit Amsterdam. I amtechno geeft niet zomaar feesten, het belooft ervaringen. Evenementen met een te gekke sfeer, special locaties, lieve mensen, geweldige muziek en een sfeer die je al snel doet verlangen naar meer. Zo zouden alle technofeesten moeten zijn!

Meyer Sound
I amtechno is trots met de primeur dat het de eerste Nederlandse organisatie is die het nieuwe en revolutionaire Meyer Sound JM-1P Loudspeaker System op zijn feesten mag ophangen. Dit superieur systeem doet de rest vergeten. Er is maar één club dat de eer heeft om met dit geluidssysteem te werken en dat is de Panoramabar/Berghaim in Berlijn.

XT3 Radio
Internetradiozender XT3 techno radio is mediapartner van I amtechno. Woensdag 18 oktober wordt op deze zender de aftrap van gegeven aan de drie dagen in De Balie met een vier uur durende I amtechno special. Swedish Techno wordt live uitgezonden. Na het ADE blijft XT3 techno radiowekelijks podcasts van I amtechno verspreiden via de site www.xt3radio.nl

I amtechno – Harry Klein, Friends & Lovers | Swedish Techno | UMEK + 1605
19 tot en met 22 oktober – 23.00 – 6.00 uur
De Balie – Kleine Gartmanplantsoen 10 – 1017 RR Amsterdam