I amtechno slaat vleugels uit naar Club Cell te Almere

Amsterdammers maken uitstap naar Almere met beste techno dj’s van Nederland

I amtechno maakt van hun debuut in Almere er één om niet snel te vergeten en laten graag zien dat echte techno overal werkt. Daarvoor is een aantal Nederlandse helden van formaat uitgenodigd om op vrijdag 6 september de boel binnenstebuiten te keren in de net geopende club: Club Cell. Niemand minder dan de godfather van de Nederlandse techno, Secret Cinema, prijkt bovenaan de line-up. Deze oudgediende staat er zeker niet alleen voor. De jonge honden Ici Sans Merci, Mispoes, Keith Carnal en Joey Daniel nemen ook plaats in de nieuwste dj-booth die Almere rijk is.

Muziekliefhebbers kennen Rotterdammer Jeroen Verheij al een jaar of twintig, beter als Secret Cinema. In de jaren ’90 al was hij verantwoordelijk voor DE hit die de housemuziek in Nederland definitief de top 40 in schopte: Mary Go Wild van zijn alias Grooveyard. Fast forward naar 2013, Verheij heeft zijn tomeloze enthousiasme nog niet verloren en is hij drukker dan ooit. Zo heeft hij eigenhandig techno-talent Egbert groot gemaakt, toert hij regelmatig door Azië en Australië en ook draait hij er zijn hand er niet voor om, om festivals als Welcome To The Future volledig te slopen met zijn meesterlijke sets. Voor I amtechno meer dan reden genoeg om deze grootheid uit te nodigen!

Nederlandse helden

De overige line-up bestaat uit veel andere Nederlandse bazen als Ici Sans Merci, Mispoes, Keith Carnal en Joey Daniel. Keith Carnal is I amtechno resident van het eerste uur, en heeft onder andere in Zwolle, Nijmegen en Amsterdam bewezen waarom hij deze plek verdient. Secret Cinema is niet de enige die de stad Rotterdam komt vertegenwoordigen, want ook Joey Daniel komt er vandaan. Joey Daniels eigen clubnacht heet niet voor niets 300MPH, want ook zijn DJ-sets zijn hard. Nog zo iemand die ook heel hard gaat is Ici Sans Merci, die zijn populariteit te danken heeft aan een ongekend charisma en energieke sets.

Over I amtechno

I amtechno is een jonge organisatie die zichzelf binnen de kortste keren geheel op eigen kracht ontzettend stevig in het uitgaansleven heeft neergezet. Met een residentie in de legendarische Studio 80 in Amsterdam, uitstapjes naar Stockholm en unieke evenementen zoals het Jeff Mills optreden tijdens het ADE van vorig jaar laat I amtechno constant zien waarom zij de meest spannende en vooruitstrevende techno-organisatie is van Nederland.

Over Club Cell

Club Cell is de nieuwste club van Nederland en opent voor het eerst zijn deuren het laatste weekend van augustus. In Almere belooft Club Cell een totaalervaring neer te zetten: een strakke inrichting, een ‘top-of-the-bill’ geluidssysteem en dito lichtplan en dit alles verdeeld over twee zalen met een totale capaciteit van zo’n 1500 bezoekers. Daarnaast programmeert Club Cell zo breed mogelijk (van Shermanology tot Secret Cinema) om iedereen op zijn of haar wenken te bedienen. Met I amtechno heeft Club Cell in ieder geval een waardige partij gevonden die het echte technogeluid in Almere overbrengt.