IChiOne terug naar drum n bass uit 90’s

Drum n bass en jungle staan weer op de radar door de ontzettende populariteit dat dubstep de afgelopen jaren heeft verworven. Een hele generatie staat nu op de dansvloer die er niet bij was toen drum n bass de wereld voor het eerst veroverde. Om deze generatie bekend te maken met de drum n bass van weleer én de fans van toen te behagen, draait IChiOne de klok twintig jaar terug met een old school editie op zaterdag 31 maart in OT301.

Voor deze editie zijn de helden DJ Trax, Silvahfonk, Danny Breaks en Phil Source uitgenodigd. De IChiOne ADE-special in oktober was volledig uitverkocht en maakte grote indruk op de uitzinnige menigte, dus de verwachtingen zijn wederom hooggespannen.
DJ Trax, ooit begonnen bij Brain Records en ingelijfd door Moving Shadow, is sinds dag één betrokken bij het ontstaan van drum n bass en heeft vele releases op zijn naam staan. Silvahfonk is één van Nederlands meest getalenteerde dj’s, vormt een producers duo met Mindmapper en mag mensen zoals Loxy en Doc Scott tot zijn fans rekenen.

Danny Breaks stond in 1991 al in de Britse hitlijsten als Sonz of a Loop Da Loop Era met Far Out en zette de toon met zijn label Droppin Science. De afgelopen tien jaar stond in teken van experimentele hiphop beats, maar speciaal voor IChiOne gaat hij terug in de tijd van drum n bass.
Phil Source maakte in de jaren ‘90 deel uit van het legendarische duo Source Direct, algemeen beschouwt als één van de meest innoverende en invloedrijke d&b acts uit de hoogtijdagen. Tijdens deze editie blaast hij het verleden nieuw leven in.
IChiOne onderscheidt zich door het geven van kleine feesten en richt zich naast het programmeren van goede muziek, ook op de sfeer, visuals en alle andere randvoorwaarden van een goed feest. C.V. Gabriel en Lennart Visuals verzorgen de artistieke beelden en Shazeeb zal gedurende de hele avond hapjes serveren. De befaamde Quest One MC is host van de avond en voor degenen die het niet lukt om er bij te zijn, streamt Jungletrain.net de volledige avond.

“A Beat On The Heart Is An Itch You Can’t Scratch”

DJ Trax (Moving Shadow – Audio Buffet) UK
Silvahfonk (Creative Wax – Demand Records) NL
Danny Breaks (Droppin Science – Alphabet Zoo) UK
Phil Source (Source Direct – Vampire) UK

Host: Quest One UK

Visuals: C.V. Gabriel (A Studio) NO / Lennart Visuals NL

Food: Shazeeb IND

Livestream by http://www.jungletrain.net
IChiOne | OT301 | Overtoom 301 Amsterdam
31 Maart 2012 | 21:00 till 03:00 | €8 alleen deur

www.IChiOne.com| www.ot301.nl | Facebook event