Persbericht: IChiOne zorgt voor drum and bass tijdens Amsterdam Dance Event

AMSTERDAM –Op zaterdag 22 oktober is OT301 aan de Overtoom het domein van de eigenzinnige IChiOne. Deze clubnacht maakt onderdeel uit van het wereldberoemde Amsterdam Dance Event (ADE), het evenement dat 9000 dance-professionals en 122.000 bezoekers trekt. IChiOne is dé plek voor drum and bass liefhebbers, met optredens van DJ Trax, Nucleus, Macc (Live Drums)  en Paradox (Live PA).

Tijdens het ADE festival biedt IChiOne als één van de weinige een volledige avond gevuld met jungle en drum and bass. Er is in Amsterdam een duidelijke behoefte aan deze muziekvorm, dit gegeven werd  afgelopen juni bevestigd, toen IChiOne  samen met een volle, uitzinnige zaal zijn zevenjarig jubileum vierde.

IChiOne wil mensen verbinden en experiment stimuleren, zij staat dan ook bekend om zijn eigen unieke en relaxte laidback sfeer. IChiOne kenmerkt zich steeds weer vanwege zijn originele programmering en heeft speciaal voor de komende ADE editie vier zwaargewichten ingevlogen.

Line up
DJ Trax is eigenaar van het label Audio Buffet en heeft onlangs de laatste hand gelegd aan een hip hop album met de Amerikaanse groep Assorted Anonymous. DJ Trax begon 20 jaar terug bij het label Moving Shadow en heeft sindsdien drie albums en vele releases op diverse labels uitgebracht.

Nucleus werd vijftien jaar terug ingelijfd door het label Reinforced en heeft tientallen releases op zijn naam staan, sinds 2002 brengt hij voornamelijk muziek uit op zijn eigen label Esoteric. Dj Trax b2b Nucleus belooft een tijdreis terug naar de toekomst.

Macc is een menselijke drummachine, zijn aandacht gaat uit naar zowel de geprogrammeerde als live aspecten van muziek. Macc programmeert zichzelf door constante repetitie, dit stelt hem in staat om de muziek die hij eerder op een pc gemaakt heeft, live ten gehore te brengen.

Paradox is heer en meester in de drum and bass scene, met negen albums en ruim 130 12” inches op vooraanstaande drum and bass labels. Paradox komt vergezeld met zijn trouwe Amiga computer, floppy disks, Mackie desk en synthesizer om op geheel eigen wijze vorm te geven aan zijn live show.

De IChiOne residents worden niet vergeten. Silvahfonk, alom gewaardeerd vanwege zijn uitmuntende dj-skills en aanstekende enthousiasme, sluit de avond af met oud, nieuw en eigen producties. Quest One MC, onmisbaar en gerespecteerd als vloeiende mc, is de host van de avond en voorziet ritmes en bastonen van rijm.

www.ichione.comwww.amsterdam-dance-event.nlwww.ot301.nl

 

“A Beat On The Heart Is An Itch You Can’t Scratch”

IChiOne @ OT301
Overtoom 301, Amsterdam
Zaterdag 22 oktober 2011 | 21:00 – 05:00 uur | Entree: €8 euro (geen vvk)
Breaks / Jungle / Drum and Bass
Silvahfonk / DJ Trax / Nucleus / Macc / Paradox

Silvahfonk (Demand Records / Vampire )NL
DJ Trax & Nucleus (Moving Shadow / Audio Buffet | Esoteric / Reinforced)UK
Macc Live Drums (Outsider / Rephlex)UK
Paradox Live PA(Paradox Music / Arctic Music / Reinforced)UK

Hosted by Quest One MC UK (IChiOne)UK
Visuals/Projections: Christopher V. Gabriel (A – Studio)NO

Facebook event