Jeff Mills mixt live tijdens stomme film in EYE

I amtechno experience presenteert Die Frau im Mond met dj-set Jeff Mills tijdens openingsavond
Amsterdam Dance Event

 

12 september 2012,  Amsterdam – Met maar liefst vier platenspelers mixt technolegende Jeff Mills live de soundtrack van de stomme science-fiction klassieker Die Frau im Mond (The Woman in the Moon) van Fritz Lang uit 1929. Met deze unieke samensmelting opent I amtechno het Amsterdam Dance Event in het iconische EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam Noord op woensdag 17 oktober. De voorverkoop van de voorstelling begint op vrijdag 14 september, om 12.00 uur via www.iamtechno.nl

 

Tijdens deze voorstelling componeert Jeff Mills live zijn persoonlijke soundtrack onder de film waarin beelden uit 1928 versmelten met moderne elektronische klanken. Het betreft een absolute primeur in Nederland: de altijd uitverkochte Cine-Mix zijn tot op heden alleen vertoond in Parijs.

 

I amtechno
I amtechno is een snelgroeiende evenementenorganisatie uit Amsterdam. I amtechno geeft niet zomaar feesten, het belooft ervaringen. Evenementen met speciale locaties, lieve mensen, geweldige muziek en een sfeer die doet verlangen naar meer. Tijdens het Amsterdam Dance Event organiseert I amtechno tevens in samenwerking met de Berlijnse club Tresor een clubnacht met Surgeon (GB), Mike Huckaby (US) en Terrence Dixon (US) live in Hotel Arena.

 

Jeff Mills
Jeff Mills (Detroit, 1963) heeft een staat van dienst als techno-dj en producer dat de term techno grootmeester zeker op hem slaat. Mills is een legende binnen de elektronische muziek en wereldberoemd door zijn razendsnelle mixtechniek op drie of vier draaitafels. Door enkel de beste stukken muziek te spelen, draait hij met gemak veertig tot vijftig platen in het uur.

 

EYE
EYE, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam is de uitgelezen plek voor de samensmelting van de klassieke stomme film en hedendaagse muziek. EYE is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op film en bewegend beeld. Met een scherp oog voor actuele, historische en artistieke ontwikkelingen worden tentoonstellingen met omlijstende filmprogramma’s samengesteld.
In het kort:
I amtechno Experience: Woman in the Moon by Jeff Mills
Woensdag 17 oktober, 2012, 21.00-23.45
EYE Film Instituut, Amsterdam zaal: Cinema 1
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Prijs: €32,50 | Voorverkoop vanaf vrijdag 14 september, 12.00 uur via www.iamtechno.nl