Kleurenblind Festival gooit kleur in festivalaanbod

Op zaterdag 19 juli heeft de derde editie van Kleurenblind Festival als thema Fantasiedieren. Kleurenblind is het eerste kleurenfestival van Nederland. Drie jaar geleden introduceerde de organisatie het gooien met kleurpoeder op een festival en kon ze vanaf dag één rekenen op groot succes. De deep house en techno line up wordt pas op de dag zelf bekend gemaakt. Met 2500 bezoekers is het een knus festival; door de warme, intieme sfeer voelt het als thuiskomen in een grote vriendengroep.

Eerste kleurpoederfeest in Nederland
Kleurenblind werd voor het eerst georganiseerd in 2012 en is daarmee het eerste kleurenfestival van Nederland. Dit lentefeest komt voort uit het traditionele hindoeïstische Holi festival, dat plaatsvindt in onder andere India en Nepal. Hierbij wordt gekleurd poeder ingezet om iedereen van een laag regenboogkleuren te voorzien. Daardoor vervagen de grenzen binnen het gevestigde kastensysteem en wordt het begin van de lente gevierd. Kleurenblind importeert het poeder zelf uit India. Hiermee steunt de organisatie de lokale economie en weet ze zeker dat het authentiek Holi poeder is.

Kleurenblind hield zich staande toen Nederland in 2013 overrompeld werd door een ‘Holi hype’, met Color Runs en een massaal Holi feest in Amsterdam Arena. Met intimiteit en authenticiteit hoog in het vaandel en een sterke eigen identiteit, onderscheidt Kleurenblind zich van andere kleurenfestivals. Op de groene Wielerbaan te Nieuwegein voelt het festival zich perfect thuis. Aan de waterkant groeien bijzondere planten en je komt konijntjes op het middenterrein tegen. Een lieflijke locatie voor een lieflijk festival waar zuinig mee omgesprongen wordt: het kleurenpoeder is biologisch afbreekbaar.

2013 Kleurenblind
Een kaartje voor Kleurenblind kost € 34,95 en is inclusief servicekosten, toilet en bijna een halve kilo kleurenpoeder. Op het terrein wordt een gevarieerd aanbod aan biologisch en lokaal voedsel verkocht. De geheime line up is verdeeld over twee podia en bestaat uit gevestigde en opkomende namen binnen de Nederlandse deephouse en techno scene.

De gezichten van Kleurenblind
Kleurenblind wordt georganiseerd door vrienden Marnix en Lisa, die het festival uit passie en liefde begonnen. Samen vormen zij het Utrechtse productiebureau Kleiner dan drie. Bij Kleurenblind wordt met eerbied omgegaan met de traditie van het Holi festival en staat liefde op de eerste plek.

www.kleurenblindfestival.nl – www.facebook.com/Kleurenblind – www.facebook.com/wijzijnkleinerdandrie

In het kort
Kleurenblind Festival 2014
Zaterdag 19 juli | 12:00 – 23:00 uur

De Wielerbaan,  Nieuwegein
Routebeschrijving via http://bit.ly/route-kleurenblind2014
Vanuit Utrecht CS goed bereikbaar per fiets, OV of Kleurenblind pendeldienst.
Auto’s worden ontmoedigd, er is geen parkeergelegenheid. Vanaf Transferium is er een pendeldienst

Tickets:
Voorverkoop á €34,95 via link

Facebook event