Kunst in de club tijdens Amsterdam 2.0

Cultureel platform Amsterdam 2.0 presenteert kunst op de dansvloer op vrijdag 18 mei 2012 in De Brakke Grond te Amsterdam. Amsterdam 2.0 is een kunstenaarscollectief dat met twee benen in de Amsterdamse kunstscène staat. Tijdens deze tentoonstelling/clubnacht exposeren opkomende hedendaagse kunstenaars zich tegen de achtergrond van een eersteklas clubsetting. De avond begint als showcase van de geselecteerde kunstenaars en ontpopt zich gaandeweg tot een artistieke club die verbindingen legt in de stad tussen kunstenaar en kunstkoper, tussen dj en publiek, tussen offline en online.

Kunstenaars
De exposerende kunstenaars tijdens Amsterdam 2.0 zijn divers en eclectisch. Het heetste designteam van dit moment, Miktor & Molf, presenteert exclusief materiaal. Drie fotografen stellen werk tentoon, zoals Leontien Prenger. Van deze Rietveld alumnus was werk te zien op Fotofestival Naarden en in Foam. Tim Keen, commercieel fotograaf, exposeert zeldzaam en creatief werk op Amsterdam 2.0.Dennis Swiatkowski werkt als foto- en videograaf en toont werk met zijn wortels stevig in de mode wereld.

Multimedia artiest Cara To werkt op de snijvlakken van 3D kunst, animatie, illustratie, schilderen en street art. Schilders RaQuel van Haveren Sean Langedijk hebben toegezegd hun indrukwekkendste werken te laten zien. Grafische ontwerpers Stefan McIntosh en Roelie Vuitton presenteren de artistieke zijde van design en typografie. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. Ook is de documentaire fotografie expo Revolution of the Youthte bezoeken.

Dj’s en live viool
De sets van de dj’s Funky BompaJ-BaggsKristof and DJ Turne krijgen extra diepgang door het live vioolspel van Rebecca Waller. Van deze vooraanstaande Amsterdamse Dj’s kun je van alles verwachten. Van Brazilian funk en soul tot hip hop, dubstep en techno.

Amsterdam 2.0
Dat de stad Amsterdam een creatieve broedplaats is met een internationale uitstraling blijkt uit de combinatie van internationale kunstinvloeden met eigen kweek. Na een succesvolle editie in The Hub in 2011, is Amsterdam 2.0 dit jaar terug. Met evenementen en een online platform wil Amsterdam 2.0 deze eigen kweek voorstellen aan de kosmopolitische stad Amsterdam. Deze evenementen zijn stijlvol pijlers van de missie om Amsterdamse kunst naar de volgende echelon te stuwen.

Video portretten

In aanloop naar Amsterdam 2.0 komen de kunstenaars en artiesten aan het woord over hun werk en het geliefde Amsterdam. Dit zodat het publiek een duidelijker beeld krijgt bij de artiest achter het werk. Deze interviews zijn te bekijken op het videokanaal van Amsterdam 2.0

Powered by  Jameson

In het kort:

Amsterdam 2.0
Vrijdag 18 mei 2012 | 21.00 – 4.00 uur
De Brakke Grond | Nes 43  1012 KD Amsterdam
Voorverkoop via: amsterdam2point0.nl

 Facebook | Twitter | Pinterest | Tumblr Vimeo