Magneet Festival onthult thema’s van programmering

Voorverkoop van evenementdagen van start

Amsterdam, 15 juni 2012 –Oude tijden herleefden tijdens Magneetbar Reunion, 14 juni jl. in Paradiso, maar er werd ook vooruit gekeken. Magneet Festival organisator Jesse Limmen onthulde de thema’s voor de twaalf evenementdagen van het festival, dat vanaf 24 augustus tot en met 16 september plaatsvindt op Oostpunt, Zeeburgereiland in Amsterdam Oost. Ook is de voorverkoop voor de verschillende dagen van start gegaan.

De thema’s Spoken Word, Kids & Health, Full Moon Party, Theater, Smartlappen, Gay, Hard en Soul en Electric (dance) worden over de vier weekenden verdeeld, er is een dag en een avondprogrammering. Ieder weekend is één avond voor veertig procent gevuld met dance acts, en iedere zondag is Magneet Festival een grote speelplek voor kids. Op de vrijdag van het laatste weekend is Oude Liefdes, waarin party organisaties uit het verleden op gegraven worden voor een feestje oude stijl.

Ondertussen gaat ook het crowd-sourcen door, iedereen die wat wil doen op het festival, zoals bandjes, eetstalletjes of kunstenaars, kunnen zich nog steeds aanmelden. Er zijn al meer dan tweehonderd ideeën binnengekomen voor dit jaar. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plek op het festivalterrein.V oorbeelden van ideeën die reeds zijn binnengekomen op het platform zijn hoelahoophit Hoop Jam, dj’s Rave van Fortuin en muzikant MirCo & Het Grote Wijze Wonderstampot Orkest. Aanmelden kan via de site van Magneet Festival. Begin augustus worden de acts, ideeën enpitches bekend gemaakt die de line up vormen van Magneet Festival 2012.

De voorverkoop voor de verschillende dagen is per direct mogelijk. Entree kost €10 per dag. CJP leden mogen twee kaartjes voor de prijs van één kopen als zij gebruik maken van de speciale kortingsactie. Alle kaarten zijn verkrijgbaar viaMagneetfestival.nl/tickets

Overzicht themadagen:
(eerst avondprogramma, dan dagprogramma)

Weekend 1
Vr 24 aug GRAND OPENING
Za 25 aug A LIVE! – Spoken Word
Zo 26 aug ELECTRIC – Kids & Health

Weekend 2
Vr 31 aug FULL Moon – Deep Journal
Za 01 sept ELECTRIC- theater
Zo 02 sept SMARTLAPPEN – Kids & Health

Weekend 3
Vr 07 sept GAY FRIDAY – Vrijmibo
Za 08 sept A LIVE – Theatre
Zo 09 sept HARD & SOUL – Kids & Health

Weekend 4
Vr 14 sept OUDE LIEFDES
Za 15 sept CLOSING PARTY
Zo 16 sept BURNED OUT – Kids & Health

MagneetLab
In aanloop naar het Magneet Festival vindt in MuzyQ te Amsterdam MagneetLab plaats. Tijdens deze avonden worden artiesten en ideeën van het online Magneetplatform uitgenodigd om alvast een voorproefje te komen geven.

In het kort:
Magneet Festival 2012
24 augustus tot en met 16 september 2012
IJdijk 10, Amsterdam Oostpunt
Open op vrijdag, zaterdag en zondag
Entree: €10 euro p/dag
VVK via Magneetfestival.nl/tickets

Agenda MagneetLab
MagneetLab @ Music Matrix, MuzyQ: donderdag 21 juni 20:00 tot 01:00 uur
MuzyQ, Atlantisplein 1, Amsterdam
Entree: gratis

Voor meer informatie, interviewverzoeken met organisator Jesse Limmen en high res beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met:

Claire van der Hall van Claire PR
@: mailto:claire@magneetfestival.nl
M: 0614192984
W: www.clairepr.nl