Magneet Festival opent café-restaurant Magnetico

Festivalorganisatie opent wegrestaurant met creatief programma

Uit de koker van Magneet Festival en De Magneetbar komt café-restaurant Magnetico, dat op vrijdag 2 augustus opent naast het vertrouwde festivalterrein op het Amsterdamse Zeeburgereiland. Dit bijzondere restaurant transformeert vanaf de eerste minuut van een rode loods naar een onderzeeër dat culinair de wereld over reist. Op vrijdag 2 augustus is het dubbel feest: om 19:00 uur opent Magnetico voor het eerst zijn deuren, om 23:00 uur wordt het naastgelegen festivalterrein feestelijk geopend voor de opbouw van Magneet Festival 2013.

Magnetico

Vanaf de A10 afslag S114 neemt Magnetico forenzen mee op avontuur. Magnetico is gevestigd in het markante koepelgebouw waarin eerder restaurant Praq zat. Dit wordt omgebouwd tot een onderzeeër die de hele wereld aandoet, om de paar maanden geldt een ander thema. Het wegrestaurant biedt een knoestige kaart voor passanten, Magnetogo is de handige meeneemservice. Parkeren kan er gratis voor de deur. Een creatieve programmering onder leiding van kunstenaar en festivaldirecteur Jesse Limmen, en een sluitingstijd om 3:00 uur in het weekend, zorgen ervoor dat Magnetico ook in het weekend een uitgaansbestemming is.

Chef Elmer Kesseler concentreert zich op de Noord-Europese keuken. De aanwezige houtoven maakt het mogelijk zelf vlees en vis te roken. Magnetico heeft een kaart die tussen 11:00 en 22:00 uur wordt geserveerd. Tot oktober geldt er een kleinere kaart, daarna wordt het menu uitgebreid met meer keuze. Het accent ligt op gezonde en verantwoorde Bourgondische hoofdgerechten. Uiteraard zijn de ingrediënten lokaal geteeld en waar mogelijk van duurzame afkomst.

Magneet Festival

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Magneet Festival 2013 in volle gang. Dit festival, dat van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 15 september plaats vindt, draait om co-creatie, crowdsourcing en duurzaamheid. De bezoekers kunnen zelf de invulling van de programmering bepalen door ideeën te uploaden via de website. Dit jaar zijn er meer dan 250 muziek, theater, horeca en kunstzinnige ideeën voor invulling aan het festival ingediend. Door het grote succes zijn de muzikale plekken en horeca posities al vervuld. Momenteel is er alleen nog plek voor decorbrouwer en unieke vermaak ideeën. Muzikale optredens in De Magneetbar zijn in ieder geval van Gnučči (SE), Gotcha, Pien Feith, I Am Oak, zZz, Thomas Azier, TDTMCM Tostitent en ISIS. De rest van de programmering is te vinden op de site. Tijdens Magneet Festival is een speciaal programma in Magnetico.

Programma opening Magnetico | Terrein Magneet Festival
19:00 uur Start borrel Magnetico (IJdijk 8)
21:00 uur Officiële opening Magnetico (op terras)
23:00 uur Opening Festivalterrein Magneet Festival (IJdijk 10)

In het kort
Opening Magnetico S114
Datum: Vrijdag 2 augustus 2013
Tijd: 17.00 uur
Locatie: IJdijk 8, Amsterdam
Parkeren: gratis, OV: Bus 37 en tram 26 Zuiderzeedijk

Facebook pagina Magnetico S114

Magneet Festival 2013
23 augustus tot en met 15 september 2013
Oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam Oost
Open op vrijdag, zaterdag van 15.00 – 1.00 uur | Zondag 13.00 – 1.00 uur

Voorverkoop: dagkaarten à €12,50 via ticketshop | Aan de deur: €15

Facebook Magneet Festival

Facebook event