Magneet Festival opent tijdelijke culturele vrijplaats

Nachtelijke stoet door de stad naar opening festivalterrein

Met een feestje in Amsterdam Roest en een feestelijke stoet door Amsterdam Oost viert Magneet Festival op zondag 29 juli as. de opening van het festivalterrein op Oostpunt, Amsterdam. Vanaf dat moment kan de opbouw van Magneet Festival 2012 beginnen. Twee maanden lang is het zanddepot in handen van Stichting Magneetbar, die er een culturele vrijplaats sticht. Amsterdam Oost stelt dit kosteloos ter beschikking. Voor het publiek is Magneet Festival  in de weekenden tussen vrijdag 24 augustus tot en met zondag 16 september te bezoeken.

Op 29 juli, vanaf 16.00 uur, treden dj’s op en zijn er akoestische optredens in Amsterdam Roest  in de Czaar Peterstraat 213. Om 23.00 uur fietst een feestelijke stoet door de stad naar het Oostpunt op het Zeeburgereiland, waar stichting Magneetbar de sleutel in ontvangst neemt uit handen van stadsdeel Oost en het hek van de tijdelijke culturele vrijplaats opent. Op het terrein wordt een kampvuur ontstoken en treden er enkele singer-songwriters op onder de sterrenhemel.

Net als Magneet Festival zelf is dit feest ‘crowd-sourced’, acts hebben zichzelf opgegeven om op te treden. In Amsterdam Roest wordt de muzikale invulling en het blokkenschema van Magneet Festival zover bekend gepresenteerd. Goede ideeën en bijdragen voor het festival zijn nog steeds van harte welkom op het internet platform.

Magneet Festival

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Magneet Festival in volle gang. Dit festival, dat op vrijdag 24 augustus van start gaat, draait om co-creatie, crowdsourcing en duurzaamheid. De bezoekers kunnen zelf de invulling van de programmering bepalen door ideeën te uploaden op de website www.magneetfestival.nl. Dit jaar is het recordaantal van 270 ideeën voor invulling aan het festival al ingediend. Van optredens van bands, dj’s en theatergezelschappen tot kunstinstallaties tot  ijskraampjes, alles is mogelijk en terug te vinden op het internet platform. Vervolgens mag iedereen stemmen op deze ideeën. De leukste, populairste en meest praktische ideeën zijn daadwerkelijk terug te zien tijdens Magneet Festival.

Magneet Festival is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Amsterdam

In het kort:
Magneetlab Roest
Data: 29 juli 2012
Waar: Roest Amsterdam, Czaar Peterstraat 213, Amsterdam
Tijden: 16 – 23.00 uur, Vanaf 23.00uur op Oostpunt, middernacht overhandiging sleutel
Entree: Gratis

Magneet Festival 2012
Data: Vrijdag 24 augustus t/m zondag 14 september
Waar: Oostpunt, IJdijk 10, 1095 KM Amsterdam
Tijden: Open op vrijdag, zaterdag, zondag 15.00 – 00.00 uur-
Entree: €10 per dag

Meer informatie en kaartverkoop: http://www.magneetfestival.nl