Magneet Festival organiseert dag voor kinderen in Paradiso

Zomerfestival maakt uitstapje naar de poptempel voor de kleintjes

Magneet Festival tovert zondagmiddag 14 april Paradiso om tot Amsterdams leukste kinderparadijs. Na het succes van Magneet Kids op de zondagmiddagen tijdens het festival, is op zondag 14 april Paradiso de beurt aan Magneet Kids Go Paradiso. Er is vermaak in de kelder en in de grote zaal, maar ook de buhne is toegankelijk. Kinderen die willen zingen of dansen, zijn van harte uitgenodigd op het podium.

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn kinderen de koning en is Paradiso omgebouwd tot hun domein. Artificial Happiness begeleidt de koningskinderen al spelend de poptempel in. De Feesttantes serveren lekkere hapjes en zorgen voor vrolijke geschminkte gezichtjes. De Liedjestovenaar zingt en speelt met de allerkleintjes de première van hun nieuwe muzikale theatervoorstelling.

Voor de allerkleintjes is er in de kelder een voorleespodium gebouwd. Kinderboekschrijfster Sanne Bakker leest daar voor uit eigen werk. Optreden op het Magneetpodium kan door de kinderen zelf. Wat een eer om zo jong al Paradiso plat te mogen spelen, menig artiest kan daar alleen maar van dromen. Een liedje zingen, een dansje doen, alleen of met een hele groep, alles mag. De draaitafels staan ook open, wie zijn eigen muziek meeneemt, mag dit opzetten.

Buiten is er spanning en sensatie bij de ballonnenwedstrijd, wiens ballon zal het verst komen? Mooizooi laat kinderen de mooiste dingen knutselen met spullen dat bedrijven eigenlijk weg wilde gooien.Kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen aan de workshops van Youth Food Movement, bekend van Food Film Festival. Meer informatie hierover wordt de komende tijd gecommuniceerd via het Facebook evenement.

Over Magneet Festival

Magneet Festival vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 23 augustus en 15 september. Dan is Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland een maand lang een speeltuin voor creatieve geesten. “No spectators, only participators”, dat is altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest en dat uitgangspunt vormt ook nu de basis voor het co-creatie festival. Iets bijzonders creëren doe je samen. Zondagmiddag is er altijd een uitgebreid programma van kinderen, die dan ook in grote getalen met hun ouders komen.

Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is welkom om vanaf 1 april op het online platform een idee te pitchen. Via Facebook kan op deze ideeën gestemd worden. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival.

In het kort

Magneet Kids Go Paradiso
Zondag 14 april 2013 – 14.00 – 17.00 uur
Paradiso Weteringschans 6, Amsterdam
Voorverkoop via website á €7,50 voor kinderen, ouders gratis entrée

Facebook event
www.Magneetfestival.nl

Magneet Kids Go Paradiso