Magneet Festival presenteert muzikale invulling

De tweede editie van Magneet Festival presenteert acts als Reverend & the Makers, Fresku’s Maskerade, Mad Colours en The Secret Love Parade. Over de twaalf verschillende evenementdagen wordt er samengewerkt met partners als Paradiso, Shoeless, diverse culturele organisaties en de acts die binnen zijn gekomen via de online platform. Magneet Festival vindt plaats in de weekenden tussen vrijdag 24 augustus en zondag 16 september op Oostpunt, op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost.

Tijdens de openingsavond op vrijdag 24 augustus spelen onder andere de Britse bands Reverend & the Maker en Mad Colours. Van dichter bij huis komen over de verschillende dagen van het festival Fresku’s Maskerade, Mozes and the FirstbornDaily Bread en The Secret Love Parade optreden. Op de eerste festivalzondag is er een muzikale samenwerking met organisaties als Klassenfeestje,BackstageMatjesdisco en duiken de barmannen van de Bloemenbar voor één dag achter de draaitafels. Op 1 september worden de schoenen in de hoek gegooid als Shoeless voor één dag het terrein en de stages van Magneet Festival overneemt.

Crowdsourcen staat hoog in het vaandel. “Magneet Festival faciliteert niet alleen de leuke initiatieven die via ons platform binnenkomen, maar ook bevriende organisaties mogen aan de programmering bijdragen,” aldus Jesse Limmen, die samen met Isis van der Wel de invulling van dé creatieve vrijplaats onder zijn hoede heeft. Op zaterdag 8 september danst Magneet Festival samen met de vooruitstrevende eventorganisaties Bar27Chasing the HiHatCartelSubbacultchaBandjeBandjeFunkyard en Flexican & Friends. Welke dj’s en producers deze dagen gaan draaien in de verschillende areas van Magneet Festival, wordt de komende tijd bekend gemaakt via Facebook, de nieuwsbrief en op Magneetfestival.nl

Crowdsourcing
Met het bevestigen van deze partners en acts is de muzikale programmering zo goed als rond. Wel is er nog voldoende plaats voor bijvoorbeeld decor, spoken word en (straat)theatergezelschappen. Bezoekers kunnen zelf de invulling van het programma bepalen door ideeën te uploaden op magneetfestival.nl. Vervolgens mag iedereen stemmen op deze ideeën op het internetplatform. De leukste, populairste en meest praktische ideeën zijn daadwerkelijk terug te zien tijdens Magneet Festival. Dit jaar is er al een recordaantal van 270 ideeën voor de invulling van het festival ingediend.

Magneet Festival is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Amsterdam

In het kort:
Magneet Festival 2012
Data: 
Vrijdag 24 augustus t/m zondag 16 september
Waar: Oostpunt, IJdijk 10, 1095 KM Amsterdam Oost
Tijden: Open op vrijdag, zaterdag, zondag 15.00 – 00.00 uur
Entree: €10 per dag

Meer informatie en kaartverkoop: www.magneetfestival.nl