Magneet Festival zoekt ideeën voor programmering

Muzikanten, bands, straatartiesten, theatergezelschappen, decor, eetstalletjes; iedereen is welkom om op het online platform MagneetFestival.nl een idee voor de programmering te pitchen. Aan de hand van de populariteit en haalbaarheid, wordt de indiener uitgenodigd het concept uit te voeren op het festival. Daarmee is Magneet Festival het grootste ‘crowdsourced’ festival van Nederland. Een maand lang, op de vrijdag, zaterdag en zondag, van 23 augustus tot en met 15 september, is Oostpunt te Amsterdam Oost ieders creatieve domein. Op maandag 3 juni organiseert Pakhuis de Zwijger een avond over crowdsourcing, met Magneet Festival als hoofdrolspeler.

Ideeën indienen

Via het platform zijn ondertussen meer dan honderd ideeën binnengekomen. Op Magneetfestival.nl kan er op de ingevoerde ideeën gestemd worden. De leukste en populairste ideeën vinden een plekje op het festival. Bijvoorbeeld Human Kaleidiscope – Interactieve Visuals met Publiek, Fac Vintage – Modeshow, Workshops & Fotoshoots, Waterpolitie – Nederlandstalige poëziepop en stelt Wood Mobile Pizza een pizzariaatje voor. Door de diversiteit is Magneet Festival een bijzonder cultureel evenement, waar iedere dag een verrassing is. Begin juni worden de eerste ideeën bekend gemaakt. Daarnaast worden dan ook de themadagen en overige acts aangekondigd die de line up vormen van Magneet Festival 2013.

“No spectators, only participators”, dat is de ‘Magneetfilosofie’ en dit uitgangspunt vormt ook nu de basis voor het co-creatie festival. Iets bijzonders creëren doe je samen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Hierover wordt op maandag 3 juni een avond georganiseerd in Pakhuis de Zwijger. Daar worden ook andere thema’s uitgelicht omtrent festivals anno nu, zoals zelfredzaamheid en wat een festival als verbinder kan betekenen voor een buurt.

Geschiedenis Magneet Festival

Vorig jaar waren maar liefst 21.000 bezoekers getuige van de magie van Magneet en werden er ruim 400 ideeën ingediend. Het festival vindt zijn oorsprong in De Magneetbar, de tent op Lowlands die vier jaar lang compleet op zijn kop werd gezet. Het publiek was de artiest en elk optreden werd beloond met een gratis biertje.

Grote namen als Anouk, MGMT, The Opposites en The Kooks konden de verleiding niet weerstaan om ook een keer te schitteren in de Magneetbar. Het concept barste uit zijn voegen en in 2011 vond het eerste Magneet Festival in Amsterdam Oost plaats. Vorig jaar stonden Nina Hagen, Fresku, Memphis Maniacs, Shinedoe, Isis en honderden anderen in de Magneetbar of in één van de tientallen andere areas op het terrein.

Magneet Festival 2013
23 augustus tot en met 15 september 2013
Oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam Oost
Open op vrijdag, zaterdag van 15.00 – 1.00 uur | Zondag 13.00 – 1.00 uur

Voorverkoop:
Early Birds Passe Partouts à €49 Uitverkocht!
Passepartouts €75,- via ticketshop
Voorverkoop dagkaarten à €12,50 via ticketshop
Kaarten aan de dagkassa: €15
Facebook event

Magneet Festival: Evenementen anno Nu
Maandag 3 juni 2013, 20:00 – 23:00 uur
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 | Amsterdam
Toegang gratis
Facebook event