Mason viert 20-jarig dj-jubileum met monsterset tijdens Paradisolo

Twee decennia op de kruising van pop en dance all night long in Paradiso

In 2016 viert dj en producer Mason dat hij al weer 20 jaar in het vak zit. Met samenwerkingen met Roisin Murphy, Run DMC, Sam Sparro en de monsterhit Exceeder in zijn achterzak heeft hij er inmiddels al 25 rondjes om de wereld heen op zitten. Op zaterdag 16 januari viert hij zijn jubileum dichtbij huis: tijdens Paradisolo is de gehele nacht het speelveld voor zijn opzwepende indie dance, nu disco en house sound. In het voorprogramma staat Kraak & Smaak met een dj-set.

Begonnen als 16-jarig guppie in een Bussumse bar leerde Mason al gauw de kneepjes van het dj-vak. Hij experimenteerde met het spelen van de viool tijdens zijn sets en trok daarmee de aandacht van Tiësto, die hem in 2004 uitnodigde om mee op wereldtournee te gaan. In 2007 behaalde Mason faam met de wereldhit ‘Exceeder’. Het afgelopen jaar ging voor Mason in een stroomversnelling door een aantal nummer 1 hits op Beatport, wat hem een platendeal met het beruchte Island Records opleverde. Naast Disclosure is hij de enige dance artiest op dit label. Op uitnodiging van Toolroom Recordings mixt Mason hun compilatiealbum dat verschijnt tijdens Miami Music Week 2016.

Samenwerkingen en remixes

Door zijn onderscheidende sound, die balanceert tussen dance en pop, werken internationale artiesten graag met Mason samen. Artiesten waaronder Run DMC, Sam Sparro, Jocelyn Brown, Rouge Mary (Hercules & Love Affair), Zoot Woman, Willie Wartaal en Bas Bron. Met Roisin Murphy scoorde hij een hitje met de track Boadicea. Remixes maakte Mason voor onder andere Moby, Robyn, Jack Garratt, Steve Aoki, Martin Solveig, De Jeugd Van Tegenwoordig, 2Unlimited en Kraak & Smaak. Mason heeft daarnaast zijn eigen label Animal Language, ook is hij de drijvende kracht achter de Kafe Rave en Avondwinkel in Club NYX.

Paradisolo

Tijdens Paradisolo kun je een extra lange set tegemoet zien van deze muzikale duizendpoot die niet in één hokje te stoppen is. Ook komen de mannen van Kraak & Smaak een plaatje draaien en biertje drinken. Ben jij 20 jaar? Dan heb je mazzel, iedereen die kan bewijzen even lang mee te gaan als de carrière van Mason mag gratis naar binnen!

Facebook.com/musicofmason | Twitter.com/musicofmason | Musicofmason.com

In het kort

PARADISOLO: Mason
Support: Kraak & Smaak (dj-set)
Zaterdag 16 januari 2016 | 23.55 – 5.00 uur
Paradiso | Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

Voorverkoop á €10 + fee via link
Deur: €12,50

Mason’s Animal Language Show #12 op Soundcloud

Facebook event

Mason Paradisolo