Natural high: Woodlands Festival zet in op minder middelengebruik

Doel is om high te worden op de festivalervaring zelf, niet op drank en drugs

‘Waarom willen mensen ‘naar de klote’ gaan op een festival?’. Met deze vraag gaat Woodlands Festival aan de slag. Als organisatie wil ze stof tot nadenken geven en haar bezoekers uitdagen om zonder het gebruik van middelen in hogere sferen te komen. Dit kan tijdens Woodlands door deelname aan verschillende transdansworkshops, lekker biologisch eten en spannende drankjes van de alcoholvrije bar. Woodlands biedt muzikaal verlichting met optredens van oa. Bart Skils, Knarsetand en verschillende singer-songwriters. Daarnaast is er theater, kunst, cinema en een kinderprogramma. Het festival voor jong en oud vindt plaats op zaterdag 31 mei in Bergen (Noord Holland).

Drugs en alcohol zijn van alle tijden, maar door de vlucht dat de festivalcultuur heeft gemaakt, is gebruik van drank en drugs tijdens het stappen normaal geworden. In samenwerking met oa. ClubLite te Amsterdam, geeft Woodlands op een toegankelijke en laagdrempelige manier aan dat ‘geestverruiming’ ook op andere manieren kan dan door het gebruik van genotsmiddelen. Daarin is het festival niet belerend, maar laat het zien dat Woodlands meer is dan muziek en dansende mensen, het is een beleving.

Natuurlijke geestverruimende middelen
De focus ligt niet bij wat er wel en niet mag, maar op wat er allemaal mogelijk is van binnenuit met bijvoorbeeld yoga-, sacrale dans-, ecstatic dance workshops en biodanza. Op het festival zijn verder verschillende lezingen, een healing-area, biologisch voedsel en smoothies, een spannende alcoholvrije bar en een fruitbar. Op de dag zelf worden de bezoekers verwelkomd door een medicijnman die op ludieke wijze hen met het middelenvrije concept introduceert.

Muziek
Muzikaal is Woodlands ook geestverruimend. Bart Skils is als één van de grootste techno dj’s van Nederland de headliner van de dance area. Vinylized winnaar Knarsetand staat met zijn 10-koppige live Dubstep/Drum’n’bass/Ska band op het D’n’B podium. Laura Cage heeft de Kweekvijvercontest van Michel de Hey gewonnen en staat nu al op Woodlands Festival. Woodlands organiseert in aanloop naar het festival een talentenwedstrijd waar dj’s en bands de strijd met elkaar aan gaan om een plek in de programmering. De mix van opkomend talent en grote namen maakt de muzikale programmering van Woodlands spannend en toegankelijk.

Voor creatief talent is alle ruimte. Met veel theatrale acts, beeldende kunstenaars en talloze kinderactiviteiten voor het kleine grut, is Woodlands een geweldig uitstapje voor ouders. Rond 18 uur gaan de kinderen naar huis, en loopt de gemiddelde leeftijd op tijdens het avondprogramma.

Woodlands Festival overview

Foodlands
De dag na Woodlands is er weer volop aandacht voor de innerlijke mens met een uitgebreid aanbod van allerlei lekkernijen tijdens Foodlands. Vanaf 14 uur bieden verschillende foodtrucks biologisch eten aan. Er zijn workshops, marktkraamjes en muziek. De tafels zijn overdekt, dus ook met slecht weer kan lekker gegeten worden. Entree is gratis.

In het kort

Woodlands Festival
Zaterdag 31 mei | 11.00 – 23.00 uur
IJsbaan Oudtburghweg t/o 3 – Bergen (Noord Holland)

Woodlandsfestival.nl

Facebook event

Tickets via link
Early Birds 1: Uitverkocht
Early Birds 2: €20 zolang de voorraad strekt
Normaal: €: 25

Foodlands
Zondag 1 juni vanaf 14.00 uur
Entree is gratis

Facebook event