NDSM Vogelvrij! – Zoek de paaseieren op NDSM en ga gratis naar Hemeltjelief!

De voorverkoop is begonnen van Hemeltjelief! op donderdag 17 mei 2012 op de NDSM werf te Amsterdam. Te zien is een bijzondere mix van aansprekende live-bands, van Hausmagger tot Dearworld, van Koffie tot TenTemPiés. Met straattheater, kunstinstallaties  en spannende kinderactiviteiten is Hemeltjelief! een verfrissend festival voor jong en oud dat het net even anders doet. Om alvast de sfeer van het festival op te roepen, is er een pre-feestje op maandag 9 april, Tweede Paasdag.

Pre-feestje op Tweede Paasdag
Op het pre-feestje, 9 april vanaf 15.00 uur bij café Noorderlicht, kan iedereen de sfeer proeven, een drankje drinken en is er live muziek van The Stokers en DJ Stroke 96. Daarnaast zullen de vrije vogels van Hemeltjelief! hun eerste eieren leggen en deze samen met de paashaas verstoppen op de NDSM werf. In deze eieren vindt de gelukkige vinder vrijkaarten voor Hemeltjelief!. Tips en aanwijzingen over waar deze eieren verstopt zitten, worden viaFacebook gegeven.

Hemeltjelief! op Hemelvaartsdag
Elk jaar heeft Hemeltjelief! een bijzonder thema en dit jaar is dat ‘ Vogelvrij! ‘. Erg toepasselijk; NDSM is één van die zeldzame heerlijke plekken binnen het jachtige Amsterdamse stadsleven waar te midden van de mooie oude scheepswerf aan  het IJ andere regels gelden en vrijheid regeert. Met de gratis veerpont is het gemakkelijk om even in een andere wereld te stappen. Hemeltjelief! geeft deze vrijheid op een eigenzinnig festival.

De kunstenaars van de NDSM werf bouwen een gigantische vogel op het terrein. Een ander dierlijk spektakel is eveneens aanwezig: De Roedel. Dit project van NDSM gezelschap Odd Enjinears, staat in het teken van een heel zeldzaam diersoort: het Teilbeest. Behalve dat het van ijzer is, is een Teilbeest niks dierlijks vreemd: het loopt, roept, eet en poept. Ieder beest in de roedel heeft zo haar eigen karakter. Authentiek wild, en de complete roedel is voor het eerst te zien op Hemeltjelief!

Verder biedt het programma meer dan honderd artiesten, kunstenaars en performers die samenwerken aan een creatief spektakel vol live muziek, kunst, theater en kindervertier. De hele dag staan op de twee buitenpodia grote bands en nieuw talent in vele vrije genres geprogrammeerd. Aan de waterkant bij café Noorderlicht kan er lekker gedanst worden op muziek van vaste DJ’s van Noorderlicht, zoals DJ Polyesta.

In het kort:
Hemeltjelief!
Datum: donderdag 17 mei 2012
Tijd: 13:00 tot 23:00
Locatie: NDSM werf, Amsterdam
Entree:  Volwassenen: 16,- (VVK) 20,- (deur)
*Kinderen tot 12 jaar gratis!
*Voorverkoop via de websitewww.Facebook.com/hemeltjelief, Free Record Shop of in café Noorderlicht op de NDSM werf.

*Voor de nachtvlinders  is er na 23.00 nog een afterparty in café Noorderlicht tot in de late uurtjes. De afterparty kaartjes zijn beperkt en alleen op het festivalterrein te koop.