Nieuw in Amsterdam Zuidoost: Cultureel platform Pand 14 opent met groots feest

Na bijna negen jaar geleden gekraakt te zijn, omhelst Stadsdeel Zuidoost Pand 14 als nieuw cultureel centrum in Amstel III. Het voormalig Chinese restaurant leek vorig jaar nog ten prooi te vallen aan de uitbreiding van de A9, maar door de crisis is deze uitgesteld. Nu de sloop op zich laat wachten is Pand 14 omgedoopt tot cultureel centrum. Pand 14 is een broedplaats voor culturele initiatieven op een bijzondere locatie op een bedrijvenpark in Amsterdam Zuidoost. Er kan gelunched, gedineerd en gedanst worden op de draaiende dansvloer. De opening wordt vrijdag 2 en zaterdag 3 december gevierd met optredens van onder andere Aux Raus en Brosnibok en hapjes en drankjes uit eigen, biologische keuken.

Op de onaannemelijke locatie op het bedrijvenpark Amstel III, naast de parkeerplaats van de Mc Donalds en La Place, aan de A9 is Pand 14 te vinden. Nadat het pand in 2002 gekraakt is, vonden hier geregeld ‘geheime’, creatieve uitspattingen plaats op het gebied van kunst, muziek en cultuur. Na vele enthousiaste reacties en de steun van project ontwikkelingsbureau Amstel III en Bureau Broedplaatsen krijgt het karakteristieke pand culturele bestemming. Pand 14 was dit jaar voor het eerst een officiële Amsterdam Dance Event locatie. Het culturele platform sluit aan bij de nieuwe visie van de gemeente om Amstel III aantrekkelijker te maken. Vrijdag 2 en zaterdag 3 december is de officiële opening. “Alle vergunningen zijn binnen, het gebouw en wij zijn er klaar voor” aldus de trotse eigenaren van Pand 14, Staas Lucassen, Nadine Spronk en Joas Vrouwe.

Cultureel Platform Pand 14
Cultureel Platform Pand 14 is een creatieve broedplaats in Amsterdam Zuidoost, een plek voor live muziek, (klein)kunst, theater, VJ’s, DJ’s en experiment. Door de ronde vormen en draaiende vloer is het pand interessant als expositie- en werkruimte voor jonge artiesten. Al draaiende geeft de locatie steeds een wisselend uitzicht over het bedrijventerrein van Amstel III. De muren en trappen zijn versierd met street-art en door het hele pand zijn eigenzinnige kunstvoorwerpen en meubels te bewonderen.

Nieuwe uitgaanslocatie
Amsterdam Zuidoost heeft er een nieuwe uitgaanslocatie bij. Jong, creatief Amsterdam wordt uitgenodigd voor technofeesten, reggaeavonden en live muziek. Ook de programmering van Pand 14 is uiteenlopend en creatief. ’s Avonds en in het weekend is er zowel plaats voor feest op de draaiende dansvloer, als knusse ontspanning in de huiskamerhoekjes. Daarnaast is Biolunch in het pand gevestigd en stellen zij zich overdag dienstbaar op tegenover de kantoren in de buurt door lunches te verzorgen en bezorgen.

Openingsfeest: Pand 14 1.0
Nadat nachtburgemeester Isis officieel het pand opent is er op vrijdag 2 en zaterdag 3 december groots feest “Pand 14 1.0”. Tijdens Pand 14 1.0 is iedereen welkom om een kijkje te nemen wat Pand 14 in haar mars heeft. Op het programma staan kunstexposities van onder andere Danitsja van Dijk en Erik Groen, verschillende spectaculaire installaties in en rond het pand, Sjamos met speed meditatie, Aux Raus, Brosnibock en vele andere artiesten. De overige programmering is te zien op de website: www.p14.nl

————————————————————————————————

In het kort:

Opening Pand 14
Data: Vrijdag 2 en zaterdag 3 december
Waar: Muntbergweg 14, Zuidoost Amsterdam
Tijden en entree:
Vrijdag: 17:00 tot 02:00 uur (gratis)
Zaterdag: 20:00 tot 05:00 uur (gratis tot 22:00 uur)
Tijden: Zie de website voor programmering.
Prijzen en programma: Wekelijks is er een andere avond- en nachtprogrammering. Meer info op: www.p14.nl
Facebook: www.facebook.com/pand14