Nieuwe klant: Dazzleville


Oud en Nieuwfeest Dazzleville groeit uit tot heus nachtfestival

Amsterdam, 13 december 2012Tijdens de derde editie van Dazzleville zullen op 7 podia zo’n 40 artiesten, bands en performers hun opwachting op het nachtfestival maken. Met headliners als SKIP & DIE, Billy Nasty, Pangaea en Delta Funktionen kent het festival een breed programma met uiteenlopende stijlen zoals techno, dubstep en bass. Hoewel de nadruk ligt op electronische live-acts, is er veel ruimte voor techno, disco, dubstep, worldbeat en rock ‘n roll. Middernacht wordt aangestipt als een immense houten draak wordt opgestookt tot een metershoog vreugdevuur.

2012 Dazzleville
2012 Dazzleville

Nieuw op Dazzleville zijn twee grote schepen én het speciaal opgebouwde containerdorp. Iedere area heeft zijn eigen genre. Zo kunnen op boot 1 de technofanaten hun hart ophalen bij een 4 uur durende set van één van de grondleggers van de stijl: Billy Nasty. Op boot 2 hosten de twee Amsterdamse danceorganisaties Boston Strip en Nachtwerk de hoofdzaal. Zij nemen hun eigen dj’s mee waaronder Presk, DJ +, Matikk, Mudde en DDK, terwijl UK Bass ‘held’ Pangeae (UK) is ingevlogen om het schip te laten trillen aan de kade. Op het bovenste dek presenteert Zwart Licht producer Hayzee een bijzonder act samen met zangeres Chagall.

In de ITW loods staan onder andere Rolf de Band, The Benelux en SKIP & DIE. Deze laatste band bracht in oktober zijn eerste album uit en verraste heel Nederland met een indrukwekkende reeks optredens, waaronder op Lowlands. Guerilla Speakerz maakt met hun afsluitende set het feestje compleet in de ITW. Voor de disco liefhebbers draait Job de Wit (22tracks) de laatste set in ‘Disco Café’ Noorderlicht. Wie buiten op de werf avontuur gaat, komt geheid terecht in de Mongoolse Yurts. Binnen brand de houtkachel en danst er op dub & reggae van Polyesta en in Yurt 2 op de psychedelische surf-rock ‘n roll platen van Quartier Moustache.

Middernacht
Hoogtepunt van de nacht is het jaarlijkse ontbranding om middernacht van een houten sculptuur die in de vorm van het teken van de Chinese horoscoop is gebouwd. Dit jaar is dat de draak, vandaar dat het thema van Dazzleville 2012 is: ‘Burning The Year of The Dragon’

Vriendenkorting
Oud en nieuw vieren doe je samen met je vrienden. Met alle keuze op Dazzleville kunnen feestgangers gerust met hun vrienden op het nachtfestival terecht. Daarom biedt Dazzleville voor vriendengroepen ook een speciale korting aan: wie 7 kaarten tegelijk koopt, krijgt er 1 gratis. Dat is een sympathiek begin van 2013!

Kort:
Dazzleville
Datum: 31 december 2012
Tijd: 21:00 – 6:00
Locatie: NDSM werf
Vervoer: Er zullen de hele nacht pendelbussen van en naar de Buikslotermeer pont worden ingezet (die de hele nacht vaart van en naar CS)

Website: www.dazzleville.nl
Facebook: www.facebook.com/Dazzleville.Newyearsfestival
Facebook event

Foto: Julie Hrudova