Persbericht: Avond vol verrassingen tijdens Magneetbar Reunion in Paradiso

Exclusieve première documentaire ‘De Magneetbar’

Amsterdam, 31 mei 2012 -De georganiseerde chaos van de vermaarde Magneetbar keert voor één avond terug. Op donderdag 14 juni vindt een unieke reünie van de spannendste Lowlandstent plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Oude tijden herleven met originele decors en shows van vrienden en bekenden van de Magneetbar. Ook wordt deze avond de programmering van het Magneet Festival 2012 gepresenteerd. De avond trapt af met de documentaire ‘De Magneetbar’ waarin dat vier Magneetcoryfeeën tijdens Lowlands worden gevolgd.

Net als tijdens Lowlands is de line up een verrassing en een totale mengelmoes. Denk aan een opzwepende act van Wannabeastar, een set van Fuz, de jongste band die ooit in de Magneetbar stond, Amsterdam Faya All Stars en koningin van de nacht DJ Isis.  Maar ook grote verrassingsartiesten maken hun opwachting tijdens deze avond.  Net als weleer is er geen lijn in de line up te bespeuren. Verwacht ook entertainment naast het podium, op de gang, in de nisjes en in de kelder. De Magneetbar trekt een blik creatieven open voor deze speciale avond.

Magneetbar
Vier jaar lang heeft de Magneetbar Lowlands compleet op zijn kop gezet. Het publiek was de artiest en elk optreden werd beloond met een gratis biertje. Grote namen als Anouk, MGMT, The Opposites en The Kooks konden de verleiding niet weerstaan om ook een keer te schitteren in de Magneetbar. Het concept barstte uit zijn voegen en in 2011 vond het eerste Magneet Festival in Amsterdam-Oost plaats. Dit evenement vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 24 augustus en 16 september. Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is welkom om op het online platform een idee te pitchen. Via Facebook kan op deze ideeën gestemd worden. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival.

Winnaar pitch voor muzikaal talent
Naast optredens van bekende artiesten uit de achterban van de Magneetbar, biedt de Magneetbar ook ruimte voor nieuw talent. Bands die zich voor 1 juni aanmelden, maakten kans om te mogen spelen op het hoofdpodium van Paradiso. The Applejacks heeft deze pitch gewonnen en mag tijdens het spektakel optreden in de Grote Zaal. “Een droom komt uit, we gaan Paradiso rocken met onze rampop,” aldus bandlid Hugo de Jong.

Documentaire ‘De Magneetbar’
De avond trapt af met een exclusieve vertoning van de documentaire ‘De Magneetbar’ van Chris Relleke. Dit is een documentaire over vrijheid, liefde en tolerantie in een maatschappij die steeds harder en gecontroleerder wordt. Hij filmde hoe eens per jaar, tijdens het Lowlands festival, zestig kunstenaars de Magneetbar bouwen en runnen. Een hilarische circustent in een Felliniaanse sfeer. Een plek waar iedereen wordt geïnspireerd het podium te beklimmen en op te treden in ruil voor een gratis biertje. Hier kun je drie dagen absolute vrijheid en inspiratie ervaren en je dagelijkse leven even vergeten.

MagneetLab
In aanloop naar het Magneet Festival vindt in MuzyQ te Amsterdam MagneetLab plaats. Tijdens deze avonden worden artiesten en ideeën van het online Magneetplatform uitgenodigd om alvast een voorproefje te komen geven.

In het kort:

Magneetbar Reunion @ Paradiso
14 juni 2012
19:30 – 23:30 uur
Paradiso – Weteringschans 6, Amsterdam
Entree: VVK 11 euro (exclusief lidmaatschap) via Paradiso

Agenda MagneetLab
MagneetLab @ Music Matrix, MuzyQ: donderdag 21 juni 20:00 tot 01:00 uur
MuzyQ, Atlantisplein 1, Amsterdam
Entree: gratis

Magneet Festival 2012
24 augustus tot en met 16 september 2012
IJdijk 10, Amsterdam Oostpunt
Open op vrijdag, zaterdag en zondag
Entree: 10 euro per dag
VVK start 14 juni 2012 via site