PERSBERICHT: Capoeira Uithoorn zelfstandig verder op nieuwe locatie

UITHOORN – Capoeira Uithoorn start per woensdag 5 januari 2011 met een nieuwe reeks lessen voor zowel jong en oud. Docent Mobilette (Frans Roodvoets) van Capoeira begint het nieuwe jaar als zelfstandige leraar op een nieuwe locatie in Uithoorn en op zijn vaste plek in Mijdrecht. Capoeira is een populaire Braziliaanse vechtsport die doorspekt is met dans, acrobatiek, percussie en zang.

Op het Amsterdamse Leidseplein zie je ze wel eens, een groepje mannen dat onder zang en getrommel indrukwekkende vechtbewegingen, handstanden en hoge schoppen maakt. Mobilette, die in de zomer vaak op het plein te vinden is, leert graag de technieken en de filosofie van de sport aan zijn leerlingen. Capoeira is meer dan alleen een vechtsport, het is goed voor de conditie, kracht, lenigheid en ritme. Doordat capoeira een sport is dat individueel in een groep beoefend wordt, levert het ook een bijdrage aan zelfvertrouwen en respect. Bij de acrobatische bewegingen wordt de ander nimmer geraakt.

Mobilette geeft zowel les aan kinderen als aan volwassenen. In basisschool De Vuurvogel, Arthur van Schendellaan 53 in Uithoorn, worden de lessen op woensdag gegeven. De kinderles is van 18.30 tot 19.30 uur en de les voor volwassenen is van 19.30 tot 21.00 uur. De lessen in Mijdrecht worden gegeven in De Brug, Van Wassenaerstraat 9. Deze zijn op zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur.

Voor meer informatie kunt u terech op www.capoeirasou.eu

Aan de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij docent Frans Roodvoets op 06-18940513of mobilette@gmail.com. High res beeldmateriaal op aanvraag beschikbaar.
Persbericht door Claire van der Hall van Claire PR, www.clairepr.nl