Persbericht: Jaap Edenbaan vaart uit als Noah’s Ark

Apparat en Pantha du Prince draaien tijdens Next Monday’s Hangover op de schaatsbaan

Next Monday’s Hangover tovert Amsterdams bekendste ijsbaan op zaterdag 6 april om naar een unieke eventlocatie. Met een overweldigend decor, sterke line up en verrassende randprogrammering is Noah’s Ark van ongekend niveau. Met Apparat, Pantha du Prince, Dominik Eulberg en Rodriguez Jr, ondersteunt door dj’s uit de Amsterdamse muzikale top, zet Next Monday’s Hangover een tijdloze doch progressieve line up neer. Bezoekers zijn uitgenodigd om zich te kleden in stijl van het feest: dierlijke instincten worden graag terug gezien in de outfits.

Noah’s Ark
Een schaatsbaan leent zich goed voor een evenement zoals Next Monday’s Hangover dit voor ogen heeft. Uiteraard wordt het ijsbaan gesmolten en gebruikt als dansvloer. Een imposante ark dient als dj-booth, de tribunes zijn geopend waardoor de dansvloer de sfeer krijgt van een amfitheater. Langs de bovenring is er ruimte voor randprogrammering en verrassingen. Door het decor, licht en spektakel ontstijgen de evenementen van Next Monday’s Hangover boven vele anderen feesten, maar behouden ze altijd de intieme sfeer.

Jaap Edenbaan Next Mondays Hangover Noah's Ark

Line up
Legendarische dj/producer Apparat, met Modeselektor ook bekend als Moderat, heeft net een nieuw album uitgebracht. Vorig decennium schreef hij muziekgeschiedenis door met Ellen Allien Orchestra of Bubbles te produceren. Hij bewees recentelijk nog altijd bij de voorhoede van de elektronische muziek te horen tijdens de Berlijnse editie van Boilerroom.

Een live set van Pantha du Prince is ook een unieke gebeurtenis, en Next Monday’s Hangover is vereerd met zijn komst. Hij is eveneens een levende legende en heeft net een nieuw album uitgebracht waarin hij met de imposante ‘Bell Laboratory’ werkt. Zijn stijl laat zich omschrijven als buitengewoon diepe en progressieve techno.

Dominik Eulberg is een logische keuze, deze bijzondere DJ is een parttime boswachter die geluiden van dieren en planten opneemt en verwerkt in zijn muziek. Rodriguez Jr., een geweldige Franse live-act, is ook van de partij. Hij maakte eerder veel indruk bij Next Monday’s Hangover tijdens Amsterdam Dance Event, toen de organisatie een showcase organiseerde met Rodriguez Jr.’s label mobilee. Zijn ster is rijzende en hij belooft in de toekomst zeker een groot artiest te worden.

Olivier Weiter (momenteel genomineerd voor een Gouden Kabouter voor Beste DJ-set), Nuno Dos Santos en Some Chemistry zijn de gewaardeerde residents van Next Monday’s Hangover die het plaatje afmaken. Momenteel zijn ze alle drie succesvol met een diepere, melodieuze sound die uit het door deephouse gedomineerde uitgaansleven lijkt te verdwijnen. Met uitstapjes naar pop, indie en techno is hun muzikale verhaal breder en intenser. Weiter maakte furore met zijn eigen avond in Paradiso, Timewarp, Cocoon en op Mysteryland in Chili. Nuno Dos Santos is resident in Trouw, bekend als één van de beste clubs van Europa. Some Chemistry stond op Awakenings en Timewarp en hij is de main man van Next Monday’s Hangover die de line up heeft samengesteld.

In de tweede zaal laten lokale helden een warme house/disco sound klinken. Dit zijn disco duo SHMLSS met La Vondél, Menu, No Reset, Maya J van Morgen.am en de Kreativ gang, bestaande uit L’Atelier & Eigenwijs, Mula en Mailman.

Next Monday’s Hangover
Next Monday’s Hangover staat erom bekend dat ze niet zomaar feestjes organiseren. Na in de afgelopen twee jaar op vernieuwende locaties als Het Sieraad, Hannekes Boom en Velodrome uitgepakt te hebben, bezoeken ze nu voor de tweede maal de Jaap Eden Baan. Next Monday’s Hangover organiseert tevens de zomerfestivals De Zon en Buiten Westen.

Line Up
Apparat (DE // BPitch Control, Mute Records)
Pantha du Prince LIVE (DE // Dial, Rough Trade UK)
Dominik Eulberg (DE // Cocoon, Traum Schallplatten)
Olivier Weiter
Rodriguez Jr. LIVE (FR // Mobilee, Systematic Records)

Nuno dos Santos & Some Chemistry
SHMLSS
La Vondèl & ME.N.U.
Jorn Liefdeshuis
Maya J & No Reset
L’Atelier & Eigenwijs
Mulla & Mailman

In het kort
Next Monday’s Hangover – Noah’s Ark
Zaterdag 6 april 2013 | 15.00 – 1.30uur
Jaap Edenbaan, Radioweg 64 te Amsterdam
Facebook event