Persbericht: Magneet Festival maakt kans op 5 Gouden Kabouter Awards!

Line up Magneet Kick Off op zondag 31 maart in Paradiso bekend
De genomineerden van de awards van het nachtleven zijn weer bekend, en Magneet Festival maakt kans om maar liefst vijf Gouden Kabouter Awards. Op maandag 11 maart worden deze prijzen uitgereikt in Amsterdams poptempel Paradiso. Magneet Festival hoopt er minstens één naar huis mee te nemen en trots te tonen tijdens Magneet Kick Off op zondag 31 maart, eveneens in Paradiso te Amsterdam.
 
De nominaties zijn in de categorieën Lowbudget Kabouter, Beste Meerdaags Festival, Kippenvelmoment (eindvuur) en maar liefst twee nominaties voor Beste DJ Set/Live optreden; voor het optreden van Claw Boys Claw @ Magneet Pre Party en Skip&Die in de Magneetbar tijdens het festival. Stemmen kan via GoldenGnomeAwards.nl

Eindvuur Magneet Festival 2012 Foto: Arthur de Schmidt

Magneet Kick Off
Hopelijk wordt er minimaal één gewonnen Gouden Kabouter tijdens de Magneet Kick Off  gehuldigd, op zondag 31 maart Paradiso. Muzikaal en theatraal wordt het feest opgefleurd met optredens van The Benelux, Space Girls, The Itches, Artificial Happiness, DJ Elfje, Qeaux Qeaux Joans, Pure!Soul!Power!, Isis, Sorrie Area, Tettero  en BMKLTSCH RCRDS PRESENTS.
Op de avond wordt ook de opening van het platform gevierd, vanaf dan is het mogelijk voor kunstenaars, muzikanten en andere creatieven om ideeën voor de programmering via magneetfestival.nl in te dienen. Ook worden de nieuwe site en de thema-dagen van het festival gepresenteerd. De kaartverkoop voor de twaalf dagen van Magneet Festival 2013 gaat dan ook van start.
Over Magneet Festival
Vorig jaar waren 21.000 bezoekers getuige van de magie van Magneet. De locatie Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland is een maand lang een vrije ruimte voor creatieve geesten, een plek waar iedere bezoeker automatisch deelnemer wordt. “No spectators, only participators”, dat is altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest en dit uitgangspunt vormt de basis van het co-creatie festival. Magneet Festival vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 23 augustus en 15 september. Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is vanaf 1 april as. welkom om op het online platform een idee te pitchen, en andere bezoekers kunnen hierop stemmen. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival.
In het kort
Magneet Kick Off @ Paradiso
31 maart 2013 21.00 –5 uur
Paradiso – Weteringschans 6, Amsterdam
Voorverkoop:
VVK €15 via ticketshop (exclusief lidmaatschap)
Deur: €17,50
Facebook event