REC. Festival haalt Strange Sounds From Beyond naar Rotterdam

Tweede line up bekendmaking REC. Festival vol heroes of tomorrow

Strange Sounds From Beyond, het Amsterdams platform voor obscure en experimentele muziek, vult op zaterdag 4 november de hele nacht BAR met een line up aan pareltjes voor morgen. Daarnaast zijn Moses Sumney, Shabazz Palaces, Oddisee, Hunee & Intergalactic Gary, David Vunk en meer toegevoegd aan de line up van REC. Festival. Dit Rotterdams stadsfestival vindt tussen 1 en 5 november plaats in verschillende locaties in omgeving van de Schiestraat. Joey Bada$$, Banks, Little Dragon, BADBADNOTGOOD, Cassius, !!! (chkchkchk), Acid Arab en SABA waren eerder bekend gemaakt, meer namen zitten in de pijpleiding.

Moses Sumney is zo’n artiest die je nu moet ontdekken. Over enkele tijd zal deze singer-songwriter met zijn alternatieve R&B bij het grote publiek doorbreken. Sinds het winnen van 3VOOR12 Award voor Plaat van het Jaar 2015 is Hunee een zeer populaire DJ, die onlangs met Antal de grond van Dekmantel Festival liet beven. Tijdens REC. Festival slaat hij de handen in één met Intergalactic Gary voor een set die de Schiestraat gaat laten schudden. Strange Sounds From Beyond is een succesvol Amsterdams platform en festival voor cratediggers en liefhebbers van obscure doch dansbare muziek. Met een lange lijst aan dj’s, waaronder Inga Mauer en Orpheu The Wizard, brengen ze onontdekte muziek in alle vormen en stijlen naar Rotterdam. Een andere partner die eerder bekend is gemaakt, is Berlijnse techno-powerhouse Ostgut Ton. Samen met de eerder bekend gemaakte headliners en de underground helden van morgen biedt REC. een ontdekkingsfestival aan dat op iedere dag en in iedere zaal een ander feestje aanbiedt.

REC. Festival
Met een groot aanbod in disco, soul, afro-beat, trap, rap, techno, hiphop, singer-songwriters, indie en future R&B duikt REC. voor de tweede keer links van het midden in het indoor festivallandschap. Daarmee zet het vijfdaagse festival Rotterdam op de kaart als muziekstad waar veel moois gebeurt. Het festival beslaat diverse podia, de grote zalen huisvesten de headliners, terwijl in de kleine zalen lokaal en internationale acts van REC. de ruimte krijgen om tot wasdom te komen. Genre overstijgend, maar lang niet allemansvriend: REC. bedient de muziekliefhebber die niet in één hokje te vangen is met een live en dj programmering.

Weekend- en day tickets zijn reeds in de voorverkoop. Partners van de tweede editie van REC. zijn 3voor12 en Rotterdam Festivals. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

REC.nlFacebook.com/RECNL –  Rotterdamfestivals.nl3voor12.vpro.nl

In het kort
REC. Festival
1 t/m 5 november 2017
Rotterdam Center

Tickets:
Tickets verkrijgbaar via www.rec.nl
Early Bird Weekend Ticket (vrijdag 3 en zaterdag 4 november): €60
Day tickets (vr of za): € 35
Facebook event

Joey Bada$$ – Za 4 nov, Annabel
Banks – Vr 3 nov, Annabel
Danny Brown – Vrij 3 nov, Annabel
Little Dragon – Za 4 nov, Annabel
BadBadNotGood – Vr 3 nov, Annabel
Cassius dj-set – Vr 3 nov, Annabel
!!! (Chk Chk Chk) – Vr 3 nov, BAR
Saba – Vr 3 nov, Annabel
Acid Arab (live) – Za 4 nov, BAR
Colin Benders – Vr 3 nov
Moses Sumney – Vr 3 nov, Annabel
Shabazz Palaces – Za 4 nov, BAR
Oddisee – Vr 3 nov, Annabel
Hunee & Intergalactic Gary – Vr 3 nov, BAR
David Vunk – Vr 3 nov, BAR
Islam Chipsy & EEK – Za 4 nov, BAR

Strange Sounds From Beyond – Za 4 nov, BAR:
Inga Mauer
Orpheu The Wizard
Giant Swan
Steele Bonus
Identified Patient
Ramzi
ZoZo
Don’t DJ
Luca & Mata Hari
Twice Upon A Time
543FF
Ocke Weeda
Zeedijk ’72