Rotterdams stadsfestival REC. breidt uit naar 5 dagen

Voor de tweede editie pakt REC. 5 dagen lang flink uit. Onder andere Joey Bada$$, Banks, BADBADNOTGOOD, Cassius, !!! (chkchkchk), Acid Arab en SABA staan in verschillende zalen in de Rotterdamse binnenstad.  REC. presenteert wederom een internationale programmering die ongekend is voor een indoorfestival in Nederland. Weekend- en day tickets gaan donderdag 25 mei in de verkoop. 
De programmering bestaat uit parallellen, maar ook uit uitersten: zo staan de politiek geëngageerde New Yorkse rapper Joey Bada$$ en de Californische dreamy popzangeres Banks op hetzelfde podium. REC. onderscheidt zichzelf door de diversiteit aan stromingen: de Canadese band BADBADNOTGOOD mixt jazz en hiphop zo energiek aan elkaar dat stilstaan geen optie is. Het Franse duo Cassius verwierf grote populariteit met een stroom aan househits rond het millennium, maar is nog lang niet uitgefeest. Dance-punkband !!! (chkchkchk) staat ook op het programma voor de wilde dansers. Modular synth wonder Colin Benders, bekend geworden als Kyteman, en Acid Arab geven elektronische livesets. Die laatste act laat invloeden uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten versmelten met elektronische muziek. Het resultaat is uiterst dansbaar. Rapper Saba maakt het rijtje bekendmakingen af. Dichterbij het festival worden meer namen en de locaties aangekondigd voor het vijfdaagse festival.
REC. 
Met een groot aanbod in disco, soul, afro-beat, trap, rap, techno, hiphop, singersongwriter, indie en future R&B duikt REC. voor de tweede keer links van het midden in het indoor festivallandschap. REC. heeft een eigen smoel en onderscheidt Rotterdam als een internationale muziekstad. Het festival beslaat diverse podia in Rotterdam, de grote zalen huisvesten de headliners, terwijl in de kleine zalen lokaal en internationale acts van REC. de ruimte krijgen om tot wasdom te komen. Genre overstijgend, maar lang niet allemansvriend: REC. bedient de muziekliefhebber die niet in één hokje te vangen is met een live en dj programmering.
Weekend- en day tickets gaan donderdag 25 mei in de voorverkoop. Partners van de tweede editie van REC. zijn 3voor12 en Rotterdam Festivals. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.
REC 2016_Day2 Credit YW Photo 640pix
Credits: YW foto
In het kort
REC. 

Woensdag 1 t/m zondag 5 november 2017
Rotterdam Centre
Tickets
Tickets vanaf donderdag 25 mei via www.rec.nl
Early Bird Weekend Ticket (vrijdag 3 en zaterdag 4 november): €60
Day tickets (vr of za): € 35
Facebook event 

Line-up first release
Joey Bada$$
Banks
BADBADNOTGOOD
Cassius
!!! (chkchkchk)
Colin Benders
Acid Arab (live)
Saba