Ruigoord viert Pinksteren met dubbelfestival Future Reggae – Vurige Tongen

Festival van het gesproken woord Vurige Tongen vindt tijdens het Pinksterweekend voor de dertiende keer plaats in Ruigoord. Het hele weekend staat de Amsterdamse kunstenaarskolonie in het teken van muziek, poëzie en verhalen. Ook wordt de Ruigoord Trofee uitgereikt, dit jaar aan comédienne en NRC columniste Tosca Niterink. Vurige Tongen is dit jaar omgedoopt tot dubbelfestival met Future Reggae. Op zaterdag 7 juni dreunen de basslijnen van Future Reggae door het dorp, en op zondag 8 en maandag 9 juni neemt het familiefestival Vurige Tongen Ruigoord over met oa. Diana Ozon, Armand, Def P. en een optreden van trofee winnares Tosca Niterink zelf.

Future Reggae

Future Reggae is één van de belangrijkste reggae festivals in regio Amsterdam. Met in het achterhoofd dat grote reggae artiesten zoals Bob Marley en Peter Tosh ook poëten waren, is gekozen het festival te koppelen aan Vurige Tongen. Als aftrap van het festivalweekend staan Rapha Pico & The Roots, Fenomeno Show & Samurai, Mister Aya en Dubdokters in de kerk van Ruigoord. Kopers van een passe-partout kunnen op Ruigoord kamperen en schuiven de volgende dag aan bij Vurige Tongen.

Vurige Tongen

Dit kleinschalig en intiem festival is voor vrije geesten van alle leeftijden. Poëzie en verhalen worden voorgedragen door K. Schippers, Def P., Armand, de weduwen van Johnny van Doorn en Simon Vinkenoog en anderen. Speciale aandacht voor erotische teksten en performance is er tijdens de nachtelijke Poëzie Orgie. Muziek is van onder andere Rufus Kain, Jules Deelder en Isis. Het programma is verspreid over het hele dorp, met voordrachten en optredens in de kerk, de theetuin en de salon. Voor de allerkleinsten zijn er activiteiten zoals een workshop acrobatiek, kindercircus en verkleed- en schminkpartijen. Over het hele terrein staan exposities van Ruigoordse kunstenaars.

De Ruigoord Trofee wordt dit jaar uitgereikt aan columniste en comédienne Tosca Niterink, zij draagt Ruigoord een warm hart toe en heeft met door haar columns een culturele bijdrage geleverd. Op zondag draagt ze voor in Theo’s Theetuin. Het volledig programma staat op Ruigoord.nl

Kamperen

Tijdens deze dertiende editie van Vurige Tongen is er voor het eerst in lange tijd mogelijk om in Ruigoord te kamperen. Kamperen kan met een passe-partout á €35.
Landjuweel, het jaarlijkse summum van vrijhaven Ruigoord, vindt dit jaar plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 augustus.

Over Ruigoord

Ruigoord is een kunstenaarskolonie onder de rook van Amsterdam. Hier worden kunst en leven geïntegreerd tot een gemeenschappelijk experiment. In het idyllische oord ligt de nadruk op samenwerkingen tussen de atelierhouders. Ruigoord is gelegen in een groene oase en biedt kunstenaars de mogelijkheid zich terug te trekken uit de dagelijkse realiteit.

RuigoordFuture ReggaeVurige Tongen

In het kort

Future Reggae/Vurige Tongen
Zaterdag 7 juni – vanaf 15.00 uur
Zondag 8 juni – vanaf 13:30 uur
Maandag 9 juni – vanaf 12:00 uur

Ruigoord | Ruigoord 76, 1047HH Amsterdam

Tickets:
Passe partouts á €35 incl. kamperen via link
Dagkaarten á €15 aan de deur

Facebook event

Vurige Tongen - Future Reggae