SAVE ME at the beach – Feesten voor behoud oerang-oetan

Op zaterdag 8 juni organiseert Stichting Monkey Business alweer de negende editie van het benefiet evenement SAVE ME at the Beach! In strandtent Woodstock 69 te Bloemendaal worden er bizarre apenstreken beleefd tijdens het benefietfeest voor de bescherming van bedreigde orang-oetans. De opbrengst gaat naar drie lokale organisaties op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra die het hard nodig hebben voor de strijd tegen de boskap en illegale dierenhandel. Dj’s en performers werken zoals altijd belangeloos mee.

Stichting Monkey Business bestaat 10 jaar en Woodstock 69 alweer 20 jaar. Zij vieren tijdens SAVE ME at the beach hun gezamenlijke 30 jarig jubileum, dat staat voor het pareljubileum. Pareltjes onder de techno dj’s, zoals Terry Toner, Mike Ravelli en Ille Bitch, treden op. Woodstock wordt een parelachtige apenrots in de branding, met de glitterkunstenaressen van Nachtkristal die voor extra glans zorgen. Er zijn gekke apenstreken te beleven waar ook nog eens glanzende prijzen mee te verdienen zijn. De partners Sawadee Reizen en Limelights verplaatsen de bezoekers tijdens het feest naar de jungle van Borneo voor een hilarische ontmoeting met een orang-oetan door middel van fotografie. Daarnaast zijn er verrassende, mooie en gekke apenstreken. En dat allemaal voor het goede doel, het beschermen van orang-oetans en het regenwoud!

Monkey Business
Stichting Monkey Business beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied, de tropische regenwouden van Borneo en Sumatra. Door houtkap, de aanleg van plantages en illegale dierhandel wordt deze mensaap ernstig met uitsterven bedreigd; in de afgelopen 60 jaar is het aantal orang-oetans met meer dan 50 procent gedaald. Met ambassadeurs Egbert-Jan Weeber en DJ Terry Toner en vele betrokken vrijwilligers en partners haalt de stichting geld op voor lokale projecten en vraagt ze aandacht voor het verdwijnen van het regenwoud en zijn bewoners.

Op de mooiste locaties als Westerunie, Woodstock 69 en Hotel Arena organiseert ze spectaculaire techno events en omdat iedereen, van artiesten, locatie, beveiliging en techniek, vrijwillig meewerkt aan de evenementen, is het mogelijk deze tegen een nul/minimaal budget neer te zetten en zoveel mogelijk van de opbrengsten te doneren aan de projecten.

SAVE ME at the beach
Datum: Zaterdag 8 juni 2013
Locatie: Woodstock 69
Adres: Zeeweg 7, Bloemendaal aan Zee
Tijd: 15:00 – 01:00uur
Ticketprijs: € 10 pre sale via link
Kaartverkoop & info: www.woodstock69.nl of www.saveme.nl
Facebook event

Line up:
Terry Toner – Sonar (Barcalona), Lowlands, WTTF
Mike Ravelli – Mysteryland, Shoeless, Open Air
Ille Bitch – 18hrs Festival, Click ADE, GZG
Rene Engel & Kid Culture B2B – Extrema, Solar,Awakenings
LIVE: The Duplicators
Host: MC Kwadraat – Click, 3gram, Gramdioos
Met verder.: Pareljungle, oesters, bodypaint van Nachtkristal, spellen en prijzen, greenscreen fotografie
Muziek: Techno, Tech house, Deephouse, House

Monkey Business Save Me