Schwung Nightfestival: Amsterdams enige nachtelijke outdoor festival

Amsterdam telt talloze festivals, maar de liefhebber die de hele nacht door wil dansen kan enkel bij Schwung Nightfestival terecht. Op zaterdag 9 augustus vindt dit kleinschalig festival plaats in de openlucht naast H7 Warehouse te Amsterdam. Buiten is de area in handen van Schwung, die met techno dj’s Regis, Alex Bau en Luis Flores de muzikale toon aanvoert. De binnenzaal wordt mede-gehost door Donker Collective – een creatief broederschap dat kunst, live painting, blacklightshows en een chill out met een optreden van oa. Sticks (DJ-set – bekend van Great Minds en Opgezwolle) en het geluid van house classics, hiphop, funk en een vleugje jazz meebrengt.

Schwung Nightfestival biedt het totaalpakket, met maar 700 kaartjes is het één van de kleinste en gezelligste festivals van Amsterdam. De nachtelijke fuif duurt van 18.00 tot 6.00 uur ’s ochtend – oftewel From Dusk till Dawn. Naast muziek dat de progressieve randjes opzoekt, is er een gezellige en diverse markt met onder andere platen, vintage, ballonnen en ander vertier. Tussen 18.00 en 21.00 uur kan er een laagje worden gelegd tijdens de uitgebreide barbecue die maar €5 euro kost in de voorverkoop. Daar wordt de lange en stampende nacht wel op volgehouden!

Schwung Night Festival

Photo-Company.nl

Line up
De line up van Schwung is wederom het neusje van de zalm op het gebied van underground techno. Headliner is oudgediende Regis, een Britse techno dj-producer en platenlabelbaas. Sinds 1990 is hij actief in de techno-scene, onder andere als de helft van de duo’s British Murder Boys en Sandwell District. Regis staat naast Surgeon bekend als één van de grondleggers van de Birmingham-sound, de versmelting van Chicago house met donkerdere Europese techno. Luis Flores is één van de grote talenten op het CLR label van Chris Liebing. Met zijn releases op Droid Audio en CLR bewijst hij zich als een zeer toonaangevende techno producer.

De Franse Antigone is een jonge artiest wiens producties horen bij de ‘avant-garde’ van de Franse techno. Dankzij zijn ‘Forbidden Work Ep’ op Construct Re-Form van labelbaas Zadig, heeft deze briljante producer de aandacht getrokken van vele promotors. Minder dan een jaar na zijn DJ debuut trad hij op in de beruchte Rex Club in Parijs. Schwung-resident Alex Bau heeft meer dan 100 producties en remixes gemaakt voor labels zoals zijn Credo, CLR, Sino en meer. Verder is er naast Schwung resident Folker Zwart ruimte voor Nederlands talent. DJ-contest winnaars Aura One en Phobia warmen de avond op met diepe, donkere, doch swingende geluiden. Naast de muziek is Schwung een totaalpakket met markt, kunst en decor, gezamenlijk eten, chillen en dansen tot diep in de vroege ochtend.

Over Schwung
De industriële locatie van H7 Warehouse past perfect bij Schwung, het event label ontstond vier jaar geleden in De Bunker onder De Helling op de NDSM-Werf. Vanaf de sluiting van deze locatie hebben ze verschillende underground locaties aangedaan, zoals Transformatorhuis en de loodsen van Amsterdam Studio’s – jaarlijks zijn de ADE events tot de nok uitverkocht. Schwung draait om eerlijke techno en is herkend als één van de belangrijkste partijen in deze niche. Zodoende hosten ze jaarlijks de techno stage op Edit Festival (31 mei jl. Haarlem).

Area 1
Regis (British Murder Boys, Sandwell District)
Alex Bau (Credo, CLR)
Luis Flores (Droid Audio)
Antigone (Contruct Re-Form)
Folker Zwart (Credo, Sleaze Records, Schwung)
Aura One (Schwung)
Phobia (Next Week Records, We do Techno)

Area 2
Sticks DJ set (Great Minds, Opgezwolle)
Esteble [live] (Connaisseur)
Donker Brothers (Kunstenaarsbal)
Thud Hola (Barre Tijden)
Wessel Heij (Triphouse)
Shawn Rubens (Crossfade Sounds / Afterling)

www.schwung-music.com / www.facebook.com/schwung

In het kort
Schwung Nightfestival
Zaterdag 9 augustus | 18.00 – 6.00 uur
H7 Warehouse, Humberweg 7, 1043 AC Amsterdam
Voorverkoop á €30 via link: www.schwung-music.com/tickets
Mee eten van de barbecue kost €5 extra

Facebook event link