Sugarfactory swingt met een soulful programmering tijdens Amsterdam Dance Event

Met oa. Black Coffee, Joaquin ‘Joe’ Claussell, DJ Jazzy Jeff & Friends, Smoove & Turrell en Wicked Jazz Sounds

Swingen kan tijdens Amsterdam Dance Event volop bij Sugarfactory! MN2S presenteert een klapper van een nacht met DJ Jazzy Jeff, die speciaal voor de gelegenheid de handen ineen slaat met onder andere Soul Clap. Grondlegger van de deephouse Joaquin ‘Joe’ Claussell staat met Black Coffee op de openingsavond woensdag 15 oktober achter de draaitafels. De zondagavond staat in het teken van soul, Nothern Funk pioniers Smoove & Turrell trappen de avond af met een live optreden als band. Bezoekers kunnen daarna het Dance Event doortrekken tot de maandagochtend onder de jazzy sounds van Wicked Jazz Sounds.

Black Coffee x Joaquin ‘Joe’ Claussell
De openingsavond op woensdag 15 oktober is gelijk een zes uur durende strijd der titanen, zowel Black Coffee als Joaquin ‘Joe’ Claussell zijn legendes. Samen beloven ze een nieuwe dimensie van house te presenteren. Zuid-Afrikaan Black Coffee staat voor het derde jaar op rij in Sugarfactory met zijn kenmerkende mix van Afro, Deep en Soulful House.
Joaquin ‘Joe’ Claussell draait langer mee dan menig ander. De afgelopen tien jaar heeft Joe fans van over de hele wereld meegenomen op zijn filosofische, spirituele en muzikale reis die bol staat van diepe ritmes. Voor deze bijzondere avond is er besloten om geen gebruik te maken van een timetable. Wie van deze grote acts opent of afsluit, of misschien spelen ze back to back, dat blijft mysterieus tot op de avond zelf.

MN2S presents DJ Jazzy Jeff & Friends
DJ Jazzy Jeff behoeft amper een introductie, de hiphopster verwierf wereldwijde faam met de Fresh Prince of Bel-Air, en heeft bewezen zeker geen eendagsvlieg te zijn. Samen met househelden Soul Clap belooft het een bijzondere avond te worden. Het wordt een draaikolk van invloeden, van hiphop, house en de discogeluiden van DJ W!LD en de Boogy/Funk/Soul van Kon. Stilstaan wordt onmogelijk! MN2S keert jaarlijks terug naar Sugarfactory voor zijn showcase. Het boekingsbureau heeft highrolling dj’s als David Morales en Kerri Chandler en is één van de meest befaamde en geroemde bureaus van het moment.

Smoove & Turrell (band) en Wicked Jazz Sounds
De Britse band Smoove & Turrell staat dit jaar als band tijdens ADE in Sugarfactory. Deze pioniers in de Nothern Funk zagen eerdere successen vertaald worden in optredens op Glastonbury en over de hele wereld. Dit jaar zijn ze terug met het nieuwe album “Broken Toys” en bespelen ze Sugarfactory met disco georiënteerde popsongs met invloeden uit de blues, jazz, funk en soul. Na dit optreden is het mogelijk de hele nacht door te dansen bij Wicked Jazz Sounds met levende muziekencyclopedie DJ Michael Ruetten (GER) & Wicked Jazz Connection live met Phil Horneman.

Woensdag 15 oktober
Black Coffee x Joaquin ‘Joe’ Claussell All Night Long
Tijden: 23:00 – 05:00 uur
Prijzen: presale € 14,50 / door sale € 17,50
Presale link
Facebook eventLine-up:
Black Coffee
Joaquin ‘Joe’ Claussell
Smoking lounge: Nightshift Dj’s

Vrijdag 17 oktober
MN2S Presents: DJ Jazzy Jeff & Friends
Tijden: 23:00 – 06:00 uur
Prijzen: presale: € 15 / doorsale: € 18
Presale link
Facebook event

Line-up:
DJ Jazzy Jeff
Soul Clap
DJ W!LD (disco set)
Kon

Zondag 19 oktober
Smoove & Turrell (live band)
Tijden: 21:00 – 23:00 uur
Prijzen: Earlybird €14 / Presale €18,50
Presale link
Facebook event

Lineup:
Smoove & Turrell (Live band)

Wicked Jazz Sounds Clubnight featuring DJ Michael Ruetten (GER) & Wicked Jazz Connection live
Tijden: 23:00 – 05:00 uur
Prijzen: € 9,50
Presale link
Facebook event

Line-up:
Michael Ruetten
Wicked Jazz Connection
Leroy Rey
Phil Horneman
Berenice van Leer
Gilian Baracs

BlackCoffee ADE13 Timmy Ling Sugarfactory
Fotocredit: Timmy Ling