TDTMCM neemt de Magneetbar over

De Amsterdamse band THE DON’T TOUCH MY CROQUE_MONSIEURS (TDTMCM) keert voor de derde keer op rij terug naar Magneet Festival te Amsterdam. De vierkoppige band heeft dit jaar vrij spel om drie uur lang De Magneetbar op zijn kop te zetten. Op vrijdag 13 september barst het feestgeweld los en raggen zij het dak eraf met muziek uit hun eigen repertoire, een voorproefje van hun aankomende theatertour, gastoptredens van oa. Drerrie United, Ahead of the Curve en een veel extra’s.

TDTMCM is‘Magneet’ band van het eerste uur. Na succesvolle optredens tijdens Magneetlab in 2011, Magneet Koninginnedag 2012 in Roest en op het festival in 2012, is het tijd voor de volgende stap. Dit jaar krijgt de band carte blanche tijdens een drie uur durende show. De bandleden, Kaj, Abel, Ben en Papilano, garanderen het beste optreden ooit. “We verklappen niet alles, maar er komt hip hop, live cooking en TDTMCM met glitterhoeden.”

Theater, Twerken & Tosti’s
Tijdens deze 3 uur durende extravaganza zal het publiek een uniek voorproefje krijgen van de aanstaande theatershow waarin TDTMCM een rol speelt. “Familie” is een literaire theatershow met oa Tommy Wieringa, A.L. Snijders, Jente Posthuma en Carel Helder. Die laatste 2 zullen samen met TDTMCM een try out doen op Magneet.

Naast dit en hun epische eigen optreden is er uiteraard plek voor veel publieksparticipatie, één van de speerpunten van Magneet. Zo zullen de Croque_Madames, het achtergrond koor van TDTMCM, ism Ahead Of The Curve danspasjes met het publiek instuderen. Daarnaast is iedereen welkom om een ideale tosti te creeëren op het Tosti kookeiland.
Naast muziek van TDTMCM zelf komen ook de mannen van Drerrie United acte de presence geven. Het overige programma ontplooit zich gedurende de komende weken, houd daarvoor de social media van TDTMCM in de gaten.

Een post-apocalyptische wereld
Aan zelfvertrouwen bij TDTMCM geen gebrek. Ze noemen zichzelf de beste band- en stuurlui ooit en die laatste titel is tevens de naam van hun tweede album. De band die bekend staat om hun crossover tussen punk en Nederlandstalige hiphop muziek, heeft onlangs een ballad, Automaat, aan hun repertoire toegevoegd en een tweede album is in de maak. “Het nieuwe album gaat over een post-apocalyptische wereld.” Wat dit precies betekent, is voor de mannen ook nog niet duidelijk. “Het wordt in ieder geval lachen en huilen.” Op Magneet Festival zullen de jongens naast hun bekende oeuvre ook nummers van het nieuwe album laten horen, dat gepland staat voor release in 2014.

Over Magneet Festival 
Vorig jaar waren 21.000 bezoekers getuige van de magie van Magneet. De locatie Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland is een maand lang een vrije ruimte voor creatieve geesten, een plek waar iedere bezoeker automatisch deelnemer wordt. “No spectators, only participators”, dat is altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest en dit uitgangspunt vormt de basis van het co-creatie festival. Magneet Festival vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 23 augustus en 15 september.

Magneet Festival
Lucky 13: TDTMCM neemt De Magneetbar over
Vrijdag 13 september
Open: 15:00 uur. Showtime: 20:00 uur

Magneet Festival 2013
23 augustus tot en met 15 september 2013
Oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam Oost
Open op vrijdag van 1500 – 1.00 uur | Zaterdag en zondag 13.00 – 1.00 uur
Voorverkoop
Passepartouts: uitverkocht!
Voorverkoop dagkaarten à €12,50 via ticketshop
Kaarten aan de dagkassa: €15

Foto: Sarah Oranje