TechnA – all female techno line up beleeft eerste editie tijdens Amsterdam Dance Event

Op zondag 19 oktober zet TechnA, dé organisatie die draait om het promoten van vrouwelijke techno dj’s en producers, een bijzondere stap. Tijdens Amsterdam Dance Event host TechnA zijn eerste clubnacht met een line up bestaande uit de voornaamste female techno en techhouse dj’s uit binnen- en buitenland. Gayle San, Mirella Kroes, Chelina Manuhutu, Sirena, Techno Pippi b2b Ana Kidston, Dobble, Nadia Struiwigh en Gabriela Penn laten zien wat ze in huis hebben in BeatClub aan het Leidseplein.

Gayle San
Denkend aan vrouwen die het goed doen in het technowereldje, moet Gayle San meteen in gedachten springen. Deze dame is al twintig jaar een begrip, zij heeft eigenhandig de weg vrijgemaakt voor al het andere vrouwelijk technotalent. Dit doet ze met haar eigen platenlabel GSR, haar eigen radioshow op Play.FM, door te toeren over de hele wereld en veel te produceren. Ze werkt graag samen met vooraanstaande techno-producers, zoals Cari Lekebush en releaset haar platen op diverse labels.

Mirella Kroes is een dame die ook al een tijd meeloopt in de scene. Ze heeft haar sound de laatste jaren geperfectioneerd en draait regelmatig in binnen- en buitenland in clubs als Trouw, in warehouses en op grote festivals. Techno Pippi en Ana Kidston kijken terug op de succesvolle release van hun debuutalbum TechnAngels eerder dit jaar, dat met meerdere nummers de charts van Traxsource bereikte. Om dit extra kracht bij te zetten gaan zij een fijne back2back set neerzetten tijdens de TechnA Showcase.

Meer female dj’s
Nog twee bijzondere namen op de line up van zondag 19 oktober zijn Gabriela Penn en Chelina Manuhutu. Laatstgenoemde heeft een residency in de Blue Marlin Club op Ibiza, een wapenfeit dat niet voor iedereen is weggelegd. Verder is ze tekende ze bij een groot internationaal boekingskantoor waar ook Technasia bij hoort. Gabriela Penn blinkt uit in het produceren, haar eerste plaat kwam meteen in de Beatport Top 100. In relatief korte tijd heeft ze een indrukwekkende discografie opgebouwd. Zo heeft ze onder andere releases op Markantonio’s legendarische label Analytictrail, Deeperfect en The Triangle. Daarnaast tekende ze onlangs bij Skeleton Recordings, Spark Musik en Renesanz. TechnA is verheugd te melden dat deze twee dames samen met Sirena, Dobble, Nadia Struiwigh en de winnaars van de DJ competitie de line up compleet maken.

Win een spot op de line up en meer
In samenwerking met de Pro DJ school, Pyntago, Pioneer, Ableton & Novation is er een competitie voor nieuwe talenten. Deze dames kunnen tot 7 oktober een techno/tech house dj mix insturen die gejureerd wordt door de beste dames uit het vak.

Het prijzenpakket bestaat oa uit: Ableton Live software en cursussen, Pioneer hoofdtelefoons, een MIDI controller van Novation en natuurlijk vrijkaarten voor TechnA. De beste zes worden op 10 oktober uitgenodigd in Amersfoort om live te laten zien wat ze kunnen. De twee dames die dat het beste doen krijgen de echte hoofdprijs: een felbegeerde spot op de line up van de TechnA Showcase tijdens het ADE.

Over TechnA
TechnA is een initiatief van Techno Pippi oftewel Seré Seesing, samen met Daphne de Wachter en Judith Smits. Drie dames met eenzelfde doel voor ogen: vrouwelijke techno dj’s en producers meer onder de aandacht brengen en stimuleren verder te komen. Dit doen zij door netwerkevenementen te organiseren, talentontwikkelingsprogramma’s te houden en een clubavond te starten. Het eerste feest is er meteen één met een line up van jewelste en de kick-off ervan is ontzettend goed getimed tijdens het Amsterdam Dance Event. Reden genoeg dus om deze techno-minnende vrouwen te supporten op zondag 19 oktober!

AREA 1: TECHNO
Gayle San
Mirella Kroes
Gabriela Penn
Techno Pippi B2B Ana Kidston Dj & producer

AREA 2: TECH HOUSE / TECHNO
Chelina manuhutu
Dobble (Steffie Ditzel & Mispoes)
Nadia Struiwigh
SIRENA

www.technatechno.com | www.facebook.com/technatechno

In het kort

TechnA ADE Showcase
Zondag 19 oktober 2014 | 23.00 – 05.00 uur
BeatClub | Korte Leidsedwarsstraat 16 – Amsterdam
Voorverkoop is reeds gestart via www.technatechno.com/tickets
Tickets Early birds € 5,- | Regular € 10,- | Door = More

Facebook event