Tien jaar IChiOne in één heftige nacht

Langstlopende underground drum ’n bass avond in Nederland neemt afscheid in Toren

Een revolutie, een begrip, een onverwoestbare avond in de wereld van drum ’n bass. Genoeg eervolle woorden te bedenken voor IChiOne, het feest dat al tien jaar de vaderlandse underground van de broodnodige broken beats voorziet. Maar zelfs onverwoestbare avonden houden een keer op, IChiOne neemt afscheid tijdens zijn tiende verjaardag en doet dat met een lange, heftige nacht die nog lang zal doorklinken. Rauwe bassen en energieke ritmes klinken op zaterdag 24 mei voor de laatste keer in Toren, de immense locatie aan het IJ die vlak daarna ook zijn deuren sluit voor een jarenlange verbouwing. Nog éénmaal clubben dus, IChiOne zorgt dat het met een knal gebeurt.

Eigenlijk zijn het altijd legendarische avonden geweest. Niet alleen omdat IChiOne met zijn programmering een puur drum ’n bass geluid vertegenwoordigt, maar omdat er sinds de oprichting van het feest steevast de origineelste visuals en decoraties vielen te bespeuren, het publiek grotendeels bestond uit trouwe drum ’n bass-adepten en de sfeer daarom niet te vergelijken was met andere dance events.

Achterban
Een trouwe achterban dus, bestaand uit een Amsterdams en internationaal publiek dat vaak werd getrakteerd op de beste namen uit de rijke scene van bass music. Zo maakten grootheden als Ramadanman, Ben UFO, Shackleton, Breakage en Boxcutter al eens hun hoofdstedelijke podiumdebuut op IChiOne en werd er met zowel speciale dj-sets en unieke liveoptredens telkens een nieuw accent aan de wereld van drum ’n bass toegevoegd.

Afscheid
En nu komt er een einde aan het feest. IChiOne heeft zijn punt gemaakt, de bassen en broken beats staan deze dagen weer volop in de spotlight, tijd om er een loeihard einde aan te breien. Dat gaat dus zaterdag 24 mei gebeuren in Toren, waar verspreid over twee areas tot 7 uur ’s morgens wordt doorgehaald. Headliner is duo Digital b2b Spirit, bekend van Phantom Audio, een befaamd label/act uit de krochten van de Britse drum ’n bass-scene. Speciaal voor deze verjaardag staan (naast meerdere dj’s van naam en faam) ook vier liveoptredens gepland; van de partij zijn Moresounds, Paradox, 0=0 en Bassclef.

Zoals gezegd, dit wordt één van de laatste nachtjes clubben in Toren. Het voormalige Shell-gebouw aan het IJ zal na een eigen eindfeest sluiten voor een flinke verbouwing en terugkeren als A’DAM. Deze avond is dus de laatste kans om het pand in deze vorm te ervaren én die legendarische sfeer van IChiOne te voelen. For sure, twee vliegen in één (bas)dreun!

In het kort

IChiOne Allnighter / Ten Year Anniversary / The Final Edition
Zaterdag 24 mei – 22.00 – 07.00 uur
Toren – Overhoeksplein, 1031 KS Amsterdam

DJ’s/live acts
DRUM REALM:
Arnicvs – DJ Trax (Jungletrain / Moving Shadow) NL/UK
Digital – Spirit (Metalheadz / Function Records / Phantom Audio) UK
Paradox Live (Reinforced / Paradox Music / Esoteric Music UK) UK
Silvahfonk – Fre4knc (Creative Wax / Samurai Music) NL
0=0 Live (Planet Mu / Synaptic Plasic) CA
Subfilter B2B Phuture T (Jungletrain / Eastern Promise Audio) NL

BASS REALM:
Naked Lunch – Audio Culture (NakedLunch / Audio Culture) IE/NL
Moresounds Live (Cosmic Bridge / Astrophonica) FR
Lavontés Groove (4lux / In Haus Wax) UK
Bass Clef Live (Magic + Dreams / Mordant Music / Punch Drunk) UK

HOSTED BY:
Multiplex Mc (Deep Cutz / Cheeky Monday) NL
Quest One (Essential Bass / Rampage) NL
MC Loudly NL

VISUALS BY:
Children of the Light
Lennart Visuals NL

LIVE STREAM BY:jungletrain.net

Tickets:
VVK €12,50/€15 via link
Deur: €20

Facebook event