Vogelvrij op NDSM tijdens Hemeltjelief! Festival

Hemeltjelief! Festival 2012 presenteert een line up met Amsterdams talent en doorbrekende bands. Spannend, verrassend en vogelvrij, dat zijn de toverwoorden op de Amsterdamse NDSM-werf tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 17 mei 2012. Met een jonge en talentvolle line up, een uitgebreide culturele programmering én gratis entree voor kinderen tot 12 jaar is Hemeltjelief! een festival waar iedereen zich thuis voelt. En voor wie Hemeltjelief! te kort duurt, is er aansluitend een dikke afterparty in Noorderlicht.

Regenboog Podium
Afrobeat sensatie Koffie staat onder andere op het podium van Hemeltjelief! De populariteit van deze smaakmaker uit de Dox-stal breidt zich als een koffievlek uit over Nederland. Ook Grote Prijs deelnemer Hubble Orkestar heeft grootse plannen en wint podium na podium ieders hart en ziel. Verder wordt het lekker swingen op TenTemPiés, genieten van Robin Block en rocken met Hausmagger. Voor alle smaken staat er wat op dit grote podium. Electro-liveband Dearworld, bekend van 3FM, sluit de dag op daverende wijze af.

Zonne Podium
Houd ze in de gaten, de stoere heren van TDTMCM staan tijdens Hemeltjelief! op het Zonne Podium. Vlak voordat deze rap-punkband zijn nieuwste cd presenteert in Paradiso, spelen ze eerst de NDSM-werf gegarandeerd plat. Skanken kan bij feestband Rolf de Band, die voor de gelegenheid Akwasi van Zwart Licht meeneemt. 3FM’s Paul Rabbering tipte onlangs de band Color Ones, Hemeltjelief! geloofde zijn oordeel en boekte deze band welke is voortgekomen uit Leaf!. Verder staan Fata ‘el Moustache’ Morgana, Tuthola, Über_Ich en Maison Du Malheur op het zonnige podium.

Vage Vuur en Verder
DJ’s van allerlei pluimage staan op het podium Vage Vuur, zoals residents Convenant Sound System, Kroons, DJ Socrates, DJ Polyesta,Rednas_audio en EL Bongo. Op de kenmerkende  Y-helling is plaats voor kindervertier en meer, met onder andere een glijbaan van maar liefst 75 meter. De volgende acts krijgen alle ruimte op de werf: Pips:Lab ism Theatre Embassy, Taartrovers, Odd Enjinears met Roedel, Visjuweel, Het Meubilair, Plees2Be, Stof tot Nadenken, Noorderlicht Crew, Bombascha, Madelieven, Dia Docus, Kraanvogel, Softmijsjes,Flying Superbird Disco en nog vele anderen verrassingen.

Hemeltjelief! gaat door tot 23.00uur. Op het festivalterrein zijn kaartjes te koop voor de afterparty in Noorderlicht. Nachtvlinders kunnen daar tot in de vroege ochtend doorfeesten op de tropical bass van Narain Ashad en Bomb Diggy Crew.

Vogelvrij
Het thema van Hemeltjelief! Festival 2012 is Vogelvrij. Worden regels, vergunningen en subsidies steeds benauwender, op de NDSM-werf wordt de vrijheid gevierd. Vrij van commercieel belang en gezegend met een netwerk van kunstenaars en vrijwilligers die een betaalbaar steentje bijdragen, is Hemeltjelief! uniek in zijn soort in Amsterdam.

In het kort:
Hemeltjelief! Festival
Datum: donderdag 17 mei 2012
Tijd: 13:00 tot 23:00 uur
Locatie: NDSM werf, Amsterdam
Entree:  Volwassenen: €16 (VVK)     €19(deur)
*Kinderen tot 12 jaar gratis!
www.hemeltjelieffestival.nl

*Voorverkoop via de websiteFacebook, Free Record Shop of in café Noorderlicht op de NDSM werf.

*Voor de nachtvlinders is er na 23.00 nog een afterparty in café Noorderlicht. De afterparty kaartjes zijn beperkt en alleen op het festivalterrein te koop.