Voorverkoop 12inchCity In Retraite Kloosterfestival begonnen – 4 dagen rust en raven

Nieuw campingfestival in klooster Maria Roepaen vol met luie dagen en hete nachten

OTTERSUM – 12inchCity’s In Retraite Kloosterfestival beleeft zijn debuuteditie van 8 tot en met 11 juli 2016. Tijdens dit festival wisselen zonovergoten dagen, gevuld met luieren, yoga en sport zich af met nachtenlang feesten in het klooster. Lokale en landelijke eventorganisaties zorgen voor een spannende programmering van deephouse en techno. In de kloostertuin staat de camping waar verrassende activiteiten het weekend laten aanvoelen als een minivakantie. In Retraite wordt georganiseerd door 12inchCity, bekend van o.a. Graefenthal Festival en Alcatrash. De voorverkoop begint vandaag.

Thailand by day

Overdag hangt in de kloostertuinen van Roepaen de relaxtheid van een Thais strand. De geuren van eucalyptus en lemongrass vermengen zich met die van pad thai en tom kha kai soepjes. Onder de zomerzon is er eindelijk tijd voor een ontspannende massage of yoga, maar ook om te volleyballen of te schaken. In het klooster zelf kan verkoeling gezocht worden bij de mini-bios. Maar niks hoeft, lekker bij de tent chillen met een cocktail terwijl je luistert naar de easy going beats van één van de buitenpodia kan ook.

Berlin by night

Iedere nacht verzorgen verschillende lokale en landelijke eventorganisaties een line up van deephouse en technohelden. In het klooster, waar vroeger wezen en geesteszieken werden opgevangen, kan tot 7.00 uur gedanst en gefeest worden. In het voormalige kapel is een heuse Rollerdisco. De line up volgt later dit voorjaar.

12inchCity In Retraite Kloosterfestival

Voorheen vond in hetzelfde weekend Graefenthal Festival plaats, eveneens georganiseerd door 12inchCity. Met een dagprogramma dat een vakantiegevoel ademt en een herziende nachtprogramma gaat het campingfestival door onder de naam 12inchCity In Retraite. Omdat de bezoekers zich vier dagen afzonderen van de maatschappij, er niks moet en alles mag, gaan ze op een hedendaagse wijze in retraite.

12inchcity.comFacebook.com/12inchCity

In Retraite Festival 2016 Fotocredit Onscherp 560pix

In het kort

12inchCity In Retraite Kloosterfestival
Vrijdag 8 tot en met 11 juli 2016 – Camping open vanaf 12.00 uur
Klooster Roepaen | Kleefseweg 9, Ottersum Limburg

Voorverkoop start 25 januari 12.00 uur.Tickets á € 59,- (ex fee) via www.in-retraite.nl/tickets/
Vroege ticketkopers kunnen de beste plekken op de camping uitzoeken. Meer info op de site.

Facebook event

In Retraite Festival 2016