Wild und Frei Festival presenteert muzikale parade

Wees wild en vrij op 2 en 3 augustus in Diemerbos!

Op een ongekend leuke en verrassende festivallocatie komen beleving, sfeer en muziek samen voor twee dagen Wild und Frei. Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus steken creatieve partijen PlakKriss KrossKopjekThe Fresh KidsThuis Bij De Familie en de Berlijnse club Salon zur Wilden Renate de koppen samen voor een spectaculair samenzijn in het Diemerbos. Overal wordt het festivalpubliek verrast met gekke dingetjes, verrassende activiteiten en een speelse aankleding. Nu zijn de eerste muzikale namen ook bekend met als blikvanger het Electro Punk Cabaret SADO OPERA (live) uit Rusland. De speeltuin van Wild und Frei is geopend voor iedereen.

Salon zur Wilden Renate
Doorgewinterde Berlijngangers kennen de legendarische club ‘Wilde Renate’, al is het maar van naam. De kenmerkende relaxte houding, ongeëvenaarde aankleding en dito sfeer, worden samen met Renate’s resident dj’s, naar Diemen gehaald voor Wild und Frei. Blikvanger is Sado Opera – een Russische electro opera act dat hoofden doet duizelen. Good Guy Mikesh tourt veel met Maceo Plex en vindt 2 augustus zijn weg naar het Diemerbos. Zondag headlinet Auntie Flo met een live set waar hij al tijden hoge ogen mee gooit, onder andere in de Boiler Room. Uiteraard zijn residents Sebastian Voigt, Samanta Fox en Peak & Swift ook bij Wild und Frei.

Kriss Kross pompt op zaterdag zijn signature sound: hip hop crossover met eigenlijk alles. Plak verwelkomt met trots ‘genre bender’ Monkey Maffia uit Duitsland, een anarchistische vinyl purist die zich niks van hokjes aantrekt. Dada Disco, bekend van de eveneens Berlijnse club Bar25 staat bij The Fresh Kids. Samen met lokale blikvangers KERK! en Johanna Mercker zit het daar zondag wel pluis. Thuis bij de Familie heeft dj’s als Mærit Høckefjøld en Stevie Wonda achter de decks, beide bekend van festivals als Familiar Forest en Shoeless. Bij Modern Movement gaan LA3M b2b Sean Finch en Jimmy van Esch b2b Randy Delmore zij aan zij voor de grootse muzikale sensatie. Kopjek’s stage is de voorhoede van de underground sound met onder andere Rahaan en Marcel Vogel. Tijdens het festival worden er nog veel meer meer bekende en onbekende namen aan de line up toegevoegd.

Wild und Frei Claire PR
Fotocredits verplicht: Ill&Lauw

Wild und Frei
Staar je vooral niet blind op de line up, want Wild und Frei draait om een speelse gezelligheid die je tot lang na het festival bij blijft. De muzikale invulling speelt een grote rol, maar Wild und Frei staat voor een vrij gevoel en een uniek karakter met een uitgebreide en verrassende randprogrammering. Uiteraard zijn de kwaliteit én diversiteit van de line up dik in orde en wordt het gegarandeerd feest.

Initiatiefnemer van Frei und Wild is dezelfde jonge organisatie die ook achter I amtechno, RVLVR en Osi Darap zit. Na eigenhandig een stempel op de hoofdstedelijke nachtleven te zetten, gaat ze nu het avontuur aan om een eigen festival te organiseren met veelbelovende en originele hostingspartijen.

Win tickets!

Vanaf maandag 14 juli worden meerdere Wild und Frei tasjes in de stad verstopt, via Facebookworden hints gegeven waar ze hangen. In de tasjes zitten kaartjes en allerlei andere verrassingen! Like Wild und Frei op Facebook en houd je ogen open!

www.wildundfrei.nl

In het kort:

Wild und Frei
Diemerbos | Ingang: Muiderstraatweg 1111 PV Diemen
Zaterdag 2 augustus 2014 | 11.00 – 23.00 uur
Zondag 3 augustus 2014 | 13.00 – 23.00 uur
Facebook event

Wild und Frei 2014 Trailer

Tickets via link
Early bird: €20 Uitverkocht 
Bird: €25
Regular: €28
Weekender: €40

Frei op zaterdag: 

Salon zur Wilden Renate:
Good Guy Mikesh (live) (Riotvan, Ellum)
SADO OPERA (live) (Electro Punk Cabaret, Russia)
Sebastian Voigt (Renate Schallplatten, Lokee / Berlin)
Samanta Fox (Renate Schallplatten / Berlin)
Tobias Gullberg (Crime City Disco, Wilde Renate / Berlin)

Kris Kross
Kris Kross
Alamaison
Mikey Nice
Sunny
Hitmeister Pim
Thijs Derks
Die Rooie
Dennis Branko
Emanuelle Vos
MC Kelvin Muis

Kopjek 
Rahaan
Marcel Vogel
Tjade
Derek te Rijdt

Modern Movement
LA3M b2b Sean Finch
Jimmy van Esch b2b Randy Delmore
Makcim
Milan Meyberg b2b secret guest
Daan Donk b2b Ferro

Wild und Frei
TBA

Wild op zondag: 

Salon zur wilden Renate
Auntie Flo (live) (Huntleys & Palmers, Kompakt, Permanent Vacation)
Peak & Swift (Wilde Renate / Berlin)
Noema ( Afrikan Shakedown, Wilde Renate / Berlin)
Paramida (Love On The Rocks, Wilde Renate / Berlin)

PLAK
Disco Dolly Soundsystem
Paul Cairo
Joris Zwetsloot
Monkey Maffia (DE)
Alex Salvador & Daan Groenveld

Thuis bij de familie
Mærit Høckefjøld
Stevie Wonda
Global Nick
Eric Brus
Santino
Transpouse

The Fresh Kids 
Dada Disco (DE)
KERK!
Johanna Mercker
Manglus (UY)
Du Chatinier
Max Abysma
lArtee

Wild und Frei
TBA